Buna dimineata,am si eu o intrebare,,,,Este legal sa mi se opreasca bani pe medicamentele expirate in conditiile in care nu eu fac comenzi si in conditiile in care nu sunt trecuti nicaieri?...In fiecare luna mi se opresc si mie si colegilor minim 50 de ron...iar cind am cerut sa mi dea un act semnat au inceput sa dea din umeri......va rog sa ma ajutati ,nu mai suport aceasta situatia,suntem in Romania dar totusi:(
Multumesc anticipat,
Potrivit art. 169 alin.1 din Codul muncii, nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege .
Cu exceptia retinerilor din salariu pentru sumele determinate de catre angajator reprezentand impozite si contributii, celelalte retineri se efectueaza numai in temeiul unui titlu executoriu si in cadrul procedurii executarii silite.
Retinerea daunelor cauzate angajatorului nu poate fi efectuata pe baza oricarui titlu executoriu, ci numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
De asemenea , recuperarea prejudiciului cauzat unui angajator se poate face si prin incheierea unui acord intre parti, conform art.254 alin.3 si 4 C.mun.