avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua,
tatal meu este dintr-o comuna din jud.Braila dar el a plecat de acolo de 40 ani.Dupa cum spune el parintii lui au avut acolo o suprafata de teren arabil.Cum ar putea sa intre in posesie?.Tatal meu mai are un frate care locuieste cu noi si alti frati nu mai sunt iar parintii sunt amandoi decedati de foarte multi ani.Unde ar trebui sa ma adresez sa stiu daca se mai poate primi acea suprafata de teren .Daca nu l-a revendicat pana acum ,mai are dreptul sa ceara acel teren?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:07, 12 Martie 2009
Daca nu a facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Lg 18/1991, sau urmatoarele care au modificat-o , din pacate nu mai aveti ce face. Sau poate mai dau politicienii nostri o alta lege si atunci fiti pe faza.
vad in instante ca mai merg inca revendicarile pe dreptul comun- ideea ca dreptul de proprietate e imprescriptibil.
am vazut chiar azi, cu toate ca nu se aplica legea speciala.
cred ca legea 10 modif prin 1/2009 a fost creeata de kiki ca nu vad ca se aplica pe undeva. de ce oare?:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa revendic toma st toma st Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: dupa moartea fratelui bunicului meu (locuiau in aceiasi comuna, sate diferite) sotia dinsului, matusa mea, vinde ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Terenuri mihai0521 mihai0521 Mai deunazi am gasit printr-o lada mai veche de la bunica mea doua titluri de proprietate: unul din 1921, iar al doilea din 1948. Parintii mei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)