Buna ziua.
Intre societatea mea si o alta firma s-a incheiat un contract de vanzare cumpare a unor bunuri cu plata in rate. Dupa semnarea contractului am livrat toate bunurile. In contract se precizeaza ca la predare bunurile devin proprietatea cumparatorului.
Am primit cateva rate la termenele stabilite, dar apoi cumparatorul a intrat in insolventa.
Am primit din partea administratorului judiciar o notificare prin care mi s-a comunicat ca a denuntat contractul nostru.
Ce inseamna aceasta denuntare?
Acum debitoarea insista sa imi restituie bunurile.
Eu as vrea sa imi recuperez macar bunurile dar pot face acest lucru?
Ce se intampla cu ratele pe care le-am incasat deja?
Trebuie sa restitui banii?
Multumesc.
Administratorul judiciar poate denunta contractele debitorului in curs de derulare daca sunt respectate anumite conditii legale. Dvs. aveti posibilitatea de a formula o actiune in despagubiri impotriva debitorului potrivt art. 86 din Legea nr 85/2006. Insa toate posibilitatile de recuperare a utilajelor trebuie raportate la situatia rezultata din inscrisuri: contract, procentaj de plata, etc pentru ca un contract executat intr-o proportie semnificativa nu poate fi denuntat. Luati legatura cu un avocat caruia sa ii aratati actele si sa va explice pe larg posibilitatile de rezolvare a diferendului.