avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... denunt contract de inchiriere de catre lichidator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

denunt contract de inchiriere de catre lichidator

o firma in faliment a inchiriat spatiu inainte de intrarea in faliment,firma cu care a incheiat ctr.de inchiriere are sediul in acel spatiu,modernizand spatiul in contul chiriei in avans,activitatea pe care o desfasoara(servce auto)a necesitat avize RAR,mediu etc,mai mult,firma aflata in faliment avea restante la [editat] 8000ron,firma care care a inchiriat a achitat suma integral facand ctr. cu electrica.lichidatorul denunta contractul,iar judecatorul sindic aproba,firma care pirde are drept de recurs in 7 zile de la comunicare,in paralel lichidatorul cere prin ordonanta presedentiala evacuarea firmei din spatiu.va rugam sa ne dati un sfat ,ce e de facut ,instanta in recurs ne poata da castig de cauza?ce sanse avem ctr. de inchiriere este pe 10 ani,s-a platit in avans pentru 4 ani.daca instanta respinge actiunea in ce priveste ordonantade evacuare,cum ramane cu hotararea sindicului?va multumim anticipat:beta:

[editat - este interzisa postarea numelor de societati in forum. Va multumim]
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:01, 20 Martie 2012
Va puteti inscrie la masa credala cu prejudiciul suferit
in cazul in care instanta respinge ordonanta de evacuare,cum ramane cu contractul denuntat?multumesc
Nu veti avea castig , singura solutie fiind cea postata anterior !!

Art. 86. - (1) Contractele în derulare se consideră menţinute la data deschiderii procedurii. Orice clauze contractuale de desfiinţare a contractelor în derulare pentru motivul deschiderii procedurii sunt nule. În vederea creşterii la maximum a valorii averii debitorului, administratorul judiciar/lichidatorul poate să denunţe orice contract, închirierile neexpirate sau alte contracte pe termen lung, atât timp cât aceste contracte nu vor fi fost executate în totalitate ori substanţial de către toate părţile implicate. Administratorul judiciar/lichidatorul trebuie să răspundă, în termen de 30 de zile, unei notificări a contractantului, prin care i se cere să denunţe contractul; în lipsa unui astfel de răspuns, administratorul judiciar/lichidatorul nu va mai putea cere executarea contractului, acesta fiind socotit denunţat. Contractul se consideră denunţat:
a) la data expirării unui termen de 30 de zile de la recepţionarea solicitării cocontractantului de denunţare a contractului, dacă administratorul judiciar/lichidatorul nu răspunde;
b) la data notificării denunţării de către administratorul judiciar/lichidator.
(2) În cazul denunţării unui contract, o acţiune pentru despăgubiri poate fi introdusă de către contractant împotriva debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul in cazul concedierilor pt salariatii cu functie de conducere llumi llumi buna seara! am o intrebari si sper sa ma ajutati... firma la care lucrez a intrat anul trecut in insolventa...au mai ramas doar 3 angajati...printre care ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)
Reziliere in caz de insolventa DAYANA_Only DAYANA_Only \'Neata! Cu doua intrebari intervin si eu! Pana acum nu am avut probleme in contracte mergand pe conventia ca in cazul in care impotriva uneia dintre parti se ... (vezi toată discuția)