avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Dupa iesirea la pensie anticipata fara penalizare se poate lucra in strainatate cu contract de munca?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:43, 10 Iulie 2013
1. Se poate lucra numai daca suspendati plata pensiei anticipate pe acea perioada.

2. Pe timpul cat beneficiati de pensie anticipata nu puteti sa obtineti venituri din activitati profesionale (din prestarea unei munci) decat daca suspendati plata pensiei.

3. Cand veti trece la pensie pentru limita de varsta se va recalcula pensia si se va adauga si perioada in care ati lucrat dupa pensionarea anticipata.
Va multumesc!

@@@@O persoana aflata in pensie anticipata poate lucra in strainatate,cu acte in regula? Multumesc!

Da, puteti cumula pensia anticipata/pensia anticipata partiala cu venituri realizate in alte tari.
22-12-2011 11:03

Sursa:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pensie anticipata partiala aliceionescu aliceionescu Buna ziua, Sunt nascuta in 07.12.1955 si la 01.03.2015 voi inceta activitatea. Pentru pensionare la limita de varsta ar fi trebuit sa muncesc pana in 07.03 ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare femeie JULIA59 JULIA59 Buna ziua, sunt nascuta in mai 1959, am lucrat 34 ani si 8 luni din care 9 ani 3 luni in grupa II, pe urma am fost 1 an in somaj, ,momentan nu lucrez, la ce ... (vezi toată discuția)
Pensie partial anticipata/drept de munca dida5801 dida5801 Buna ziua as dori daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: -sunt nascuta in 01.01.58 si am vechime in campul muncii 36 ani. Daca ma pensionez ... (vezi toată discuția)