avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere contract
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere contract

Buna ziua,

Am intr-un contract de subanchiriere urmatorul articol pe care nu prea il inteleg.
" Neexecutarea obligatiilor de plata asumate prin prezentul contract de catre sublocatar in termen de 30 zile de la data scadenta da dreptul locatarului de a rezilia conbtractul, de drept, fara punere in intarziere, fara interventia vreunei instante judecatoresti, in temeiul prezentului pact comisoriu de gradul IV."
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:42, 9 Iulie 2013
Aceasta inseamna ca daca nu platiti chiria la termenul stipulat, locatorul poate decide incetarea contracului fara sa va dea in judecata sau sa va notifice in prealabil intarzierea la plata.
Am contractul pe o perioada de 2 ani. Din cauze financiare nu mai pot suporta chiria spatiului si doresc sa il anunt ca voi elibera spatiul cu data de 01. a lunii August. In contract se specifica faptul ca trebuie sa il anunt cu 60 de zile inainte in conditiile in care sunt cu chiria la zi si mai am si garantie depusa. Intrebarea mea este ca : Daca parasesc spatiul la 01.08.2013. Avand toate datoriile platite, ma poate da in judecata ca nu am respectat cele 60 de zile( in care trebuia sa il anunt ?).Il anunt de fapt cu 20 de zile inainte.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
costy_ony, utilizator
Sau daca suspend activitatea firmei tot din motive financiare de la 01.08.2013, si ii aduc la cunostinta in scris acest lucru ma mai poate obliga sa stau cele 60 de zile?
Este importanta cunoasterea tutror clauzelor contractuale pentru a vedea la ce riscuri va expuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu maya2858 maya2858 Pot rezilia un contract de inchiriere uzand de pact comisoriu de grad iv care prevede rezilierea fara punere in intarziere in caz de neplata chiriei sau ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gr. iv irina.comardici irina.comardici Buna ziua, In cazul apecificarii urmatoarei clauze: " contractul va fi reziliat de jure fi fara interventia vreunei instante, notificari de punere in ... (vezi toată discuția)
In ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere fr_florentina fr_florentina numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul ... (vezi toată discuția)