avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Executare silita amenda contraventionala stabilita\'n ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Executare silita amenda contraventionala stabilita'n 2003

In 2003 am primit o amenda de 4000 pe disciplina in constructii. In 2009 mi'au luat vreo 200 lei din cont personal dupa care nu s'a mai intamplat nimic.
Am primit de curand o adresa de executare silita de la primarie .
Stiu ca exista o lege 35/per...?? care limiteaza perioada de executare 5 ani.
Teoretic amenda s'a prescris practic vad ca nu este asa.
V'as fi recunoscator daca mi'ati spune ce variante am.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 12:04, 10 Iulie 2013
Singura varianta este sa platiti, ptr ca amenda nu s-a prescris.
Odata cu plata facuta de dv in 2009, termenul de prescriptie care in materia creantelor fiscal este de 5 ani, s-a intrerupt si a inceput sa curga un nou termen de prescriptie de 5 ani.
In 2009 cand mi'au executat abuziv contul trecusera 6 ani, Nu as putea sa introduc o actiune in constare prin care sa semnalez abuzul si care sa recunoasca prescriptia inca din 2009? Imi puteti indica ,va rog,legea aplicabila, si daca actiunea mai este admisibila?
Og92/2003, art. 121,123,124,131,137,138

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-fara bunuri,fara loc de munca-prescrierea datoriei puncuskaa puncuskaa in 2007 am luat un credit,am platit ratele timp de 1 an,duoa aceea nu am mai platit....azi am primit o instiintare de executare silita..ce pot sa patesc?bunuri ... (vezi toată discuția)
Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere amenda anaf - persoana juridica allexs96 allexs96 Buna ziua, vin cu urmatoarea situatie, la inceputul anului 2009 societatea la care sunt administrator a primit o amenda contraventionala in cuantum de 10.000 ... (vezi toată discuția)