avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

in 1988 bunicul vinde nepotului 1300 mp dar in act s-a tredcut numai 250 mp.Intre timp acesta a decedat si vreau sa stiu ce actiune introduc ptr a deveni proprietar pe tot terenul?
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 19:59, 9 Iulie 2013
Chiar daca bunicul a avut 1300 mp, a vandut nepotului 250 mp iar acesta din urma este proprietar numai pe 250. (nu conteaza ce s-au inteles verbal, conteaza ceea ce este scris in act)
Daca restul pana la 1300 au ramas in patrimoniul bunicului, nepotul trebuie sa se adreseze mostenitorilor acestora pentru a cumpara ce a mai ramas.
Daca restul terenului a fost trecut in proprietatea statului va trebui sa se adreseze primariei pentru cumpare.

Daca nepotul este si unic mostenitor al bunicului (presupunand ca a avut un singur copil care a fost parintele nepotului, si acesta este decedat), nepotul mosteneste restul de pamant (daca a ramas in patrimoniu bunicului) sau poate introduce o actiune in revendicare (daca terenul a fost luat de stat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legea 18/91 Veronica Popescu Veronica Popescu Strabunicul meu a cumparat o casa pe un teren cu o suprafata de 1300 mp in anul 1950 intr-un sat.Casa a vandut-o in 1986 iar in actul de vanzare cumparare se ... (vezi toată discuția)
Mostenire lumifatu lumifatu Buna ziua, Situatia ar fi urmatoarea: Cei doi bunici paterni ai sotului meu au avut o casa batraneasca pe un teren de 250 mp, in Bucuresti. In 1975, ... (vezi toată discuția)
Casa construita de fosti proprietari pe pamant retrocedat ulterior Calin_V Calin_V Buna ziua. Bunicul meu a mostenit un pamant de la tatal sau inainte de 89 dar intre timp i-a fost luat si dat in folosinta sorei bunicului de catre regimul ... (vezi toată discuția)