avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar

Buna,

In timp ce ma deplasam pe raza judetului Bacau am fost oprita de o autospeciala care se deplasa din sens opus, spunandu-mi ca am depasit viteza legala cu 32 km, avand 82 km/h in localitate. mentionez ca ma deplasam cu aceeasi viteza ca si ceilalti participanti la trafic insa avand numere din alt judet m-au oprit bineinteles pe mine. in sfarsit, nu am vrut sa semnez PV-ul pt ca se aflau in miscare. mi-a venit pv-ul acasa si am facut contestatie. acum am primit acasa pozele radar, buletinul de verificare metrologica si atestatul agentului.
din acestea am constatat urmatoarele:
1. id-ul insignei agentului ce mi-a intocmit pv-ul cu corespunde cu id-ul de plansa foto. Ma puteti ajuta cu o norma care sa reglementeze acest lucru ca nu am gasit?
2. numar auto se termina in YOG iar pe plansa se vede foarte vag un VOG sau VOD
3. in fata numarului ce indica viteza cu care ma deplasam apare litera T (tinta), dar nu este nimic care sa dovedeasca ca s-a facut autotestare. pot cere sa mi se faca dovada ca aparatul si-a facut autotestarea cf. 3.5.1. (3.2.6)?
4. in declaratia agentului scrie: ca auspeciala functiona in stationare desi pe plansa foto apare P (viteza cu care circulau ei)
5. in plansa foto mai apare jumatate dintr-o alta masina, ceea ce cf. art.4.4 dovedeste ca in raza aparatul mai cisculau si alte auto neputand fi pus in evinta auto meu

credeti ca am vreo sansa sa am castig de cauza??????

Alte discuții în legătură

Pot obține anularea p-v datorită neregulilor procedurale? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Pot obține anularea procesului-verbal datorită neregulilor procedurale? Bună ziua și la mulți ani! Contest în instanță un proces-verbal, am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am fost surprins de o autospeciala radar cu viteza ... ING. Mihai ING. Mihai Bună ziua Am fost surprins de o autospeciala radar cu viteza de 97 km/h la 20m față de ieșirea dintr-o localitate, nu se afla semne de limita de viteza ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv contraventie pentru viteza yly1981 yly1981 as vrea sa stiu daca in inregistrarea video ce a fost depusa la judecatorie de catre politia rutiera nu se vede in clar masina ce o conduceam,pot spune chiar ... (vezi toată discuția)