avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incetare spor acordat prin CCM
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incetare spor acordat prin CCM

Va rog sa ma lamuriti cum trebuie procedat in cazul in care prin CCM pe 2008 a fost acordat un spor functionarilor publici din institutie, CCM pe 2008 si-a incetat efectele in 31.12.2008 iar pe 2009 nu avem inca un nou CCM. Si daca il vom avea se pare ca acest spor nu mai este prevazut. Eu lucrez la resurse umane si as dori sa stiu daca trebuie sa demarez procedura de propunere de emitere a unei decizii de incetare a acordarii acestui spor cu 31.12.2008.
Pana acum am amanat deoarece negocierile nu s-au terminat si am tot sperat ca acest spor va ramane.
Precizez ca nu s-a facut plata acestui spor pe 2009.
Ma intereseaza mai ales cum fac inregistrarea in carnetul de munca. In baza unei decizii de incetare cu 31.12.2008?
Cel mai recent răspuns: adabia , utilizator 13:09, 18 Martie 2009
Din punctul meu de vedere acordarea, modificarea sau incetarea platii unui spor se face numai in baza dispozitiei emise de catre conducatorul institutiei. CCM nu reprezinta decat conventia partilor privind drepturile si obligatiile acestora, acordarea drepturilor, inclusiv a sporului la care faceti referire si implicit incetarea acestuia operand numai in baza unei dispozitiei. In cazul in care nu ati emis o dispozitie de acordare consider ca nu puteti emite nici dispozitia de incetare.
Intrebati cum faceti inscrierile in carnetul de munca privind incetarea acordarii sporului dar cum ati facut inscrierea privind acordarea? Daca la acordare ati facut mentiunea ca se acorda in baza CCM pe anul 2008 la incetare faceti aceiasi mentiune respectiv tot in baza CCm pe anul 2008
In institutia dvs. spau acordat sporuri salariale functionarilor publici in baza unui CCM?? Cum? Pentru ca eu stiam ca functionarilor publici li se aplica doar acordul colectiv, intrucat ei nu au incheiate contracte individuale de munca.
Chiar asa! CCM ori ACM - si pe mine ma intereseaza:
1. eu stiu ca pt. aceste drepturi nu se fac inscrieri in carnetul de munca
2.pentru drepturile obtinute in baza CCM ori ACM mai e nevoie de dispozitia primarului, din moment ce intelegerea este intre el si functionarii???

M-ati pus pe jar#-o

Rog pe cine cunoaste chichitele sistemului sa ma lumineze si pe mine.
Multumesc.
Institutia noastra are angajati functionari publici si personal contractual. Am incheiat un Acord-Contract colectiv de munca pentru anii 2007-2009 prin care ni se acordau o serie de sporuri. Din toate aceste sporuri primim decat unul, pentru restul sporurilor am actionat institutia in instanta si pot sa va spun ca am pierdut pe toata linia. Acum avem termen la Curtea de apel Timisoara si se pare ca judecatorii nu o sa aiba in vedere acest acord incheiat intre noi si institutie. Asta e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care va fi salariul meu in 2010? serban_ana67 serban_ana67 in decembrie 2009 primeam salariu de baza de 658 lei ca functionar public intr-o primarie comunala, spor de vechime de 25%, spor dispozitiv castigat in ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv Mainerici  Ctin Mainerici Ctin prin contractul colctiv de munca 2007 -2009 pe ram asistenta sociala nr 591/26.11 2007 emitent ministerul muncii s au acordat anumite sporuri,acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Inscriere sporuri in cartea de munca jolly_marc jolly_marc Sporurile salariale se inscriu in cartea de munca? Mentionez ca la fostul angajator am beneficiat de spor vechime, spor periclitate (intermitent) si spor ... (vezi toată discuția)