avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire - mi se platesc sau nu contributiile?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire - mi se platesc sau nu contributiile?

lucrez la o sc de bloc de 2ani si jumatate am facue o conventie civila intre noi si mia spus ca imi plateste darile la stat si sanatatea ,acum 2 saptamini iam cerut o adeverinta pt doctoru de familie si a cam ezitat pina la urma mia dat ceva scris de mina in care nu scria de cat ca isi asuma raspunderea ca imi plateste ,doctora mia zis ca nu este buna si ca la ea in cal nu figurez ca imi plateste.cum pot afla daca imi platest?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 10 Iulie 2013
Activitatea desfasurata in baza unei conventii civile nu va confera calitatea de salariat si, prin urmare, nu aveti drepturile si obligatiile unui salariat.

Nu pre avaeti cum sa aflati decat daca va adresati ANAF-ului care poate efectua un control de specialitate sau daca actionati in instanta.
Insa asa cum am spus , nu aveti calitatea de salariat si nici drepturile acestuia.

In mod normal, pe respectiva adeverinta ar fi trebuit sa se mentioneze ultimul ordin de plata ori chitanta cu care s-a achitat contributia la fondul de sanatate.
da cand imi da bani ma pune sa semnez un asa zis stat de plata care este de el facut pe o hartie a4 si acolo scrie la inceput 340 dupa aia sanatatea impozit siinca ceva si eu iau in mina234ron si ma gindeam ca sa nu fie facuta de el la misto si sa opreasca el bani
In conventia civila cine are obligatia sa vireze la stat aceste contributii, dvs sau beneficiarul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial diaconesse diaconesse buna ziua, as dori sa stiu daca in cazul unui CIM cu timp partial este obligatoriu sa mi se opreasca din nou toate cotizatiile catre stat( mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani perjualina perjualina buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri ... (vezi toată discuția)
Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)