Dupa decesul sotului, sotia, mama a doi copii, unul major si celalalt minor, m-a imputernicit s-o reprezint la serviciul de autoritate tutelara al primariei pentru a fi desemnat curator special pentru copilul minor, urmand in continuare sa-l asist la dezbaterea succesorala dupa defunctul sau tata. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac in lipsa familiei ce in prezent nu este in tara pentru declansarea actiunii de dezbatere succesorala ?
Notarul mi-a dat adresa catre instanta pentru solutionarea situatiei, cred ca pentru ca urgenta este deblocarea conturilor bancare ale sotului decedat in vederea intretinerii membrilor familiei in viata (sotia fara venit, copilul major student in anul II, iar cel mic 16 ani elev in anul III de liceu, toti cu resedinta in afara tarii, cea mai urgenta fiind chiria pentru apartament !) Vacanta magistratilor m-a determinat sa ma prezint la judecatorul de serviciu care mi-a solicitat (recomandat sa deschid actiunea succesorala). Ce trebuie sa fac, sunt novice in acest domeniu ! Decesul a avut loc dupa o convalescenta de 45 de zile, sotia si copii nu au fost si nu sunt pregatiti pentru demersuri juridice de durata in tara. Pot ramine doar 15 zile incepand cu 05.08.a.c.