avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Privare de libertate Liceul Dimitrie Bolintineanu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Privare de libertate Liceul Dimitrie Bolintineanu

Buna ziua.Sunt parinte al unui elev de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, promotia 2013
Doresc sa stiu daca putem sa dam in judecata pentru privarea de libertate si tot ceea ce s-a intamplat in acea saptamana. Avem vreo sansa de reusita? Suntem un grup de parinti care vrem sa dam in judecata.
Nu trebuiesc toti copii tratati la fel , mai ales ca sunt copii buni cu rezultate bune la invatatura ,cu burse de studiu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 08:56, 14 Iulie 2013
Si cu mita oferita de elevi sau de parintii acestora cum ramane doamna?
Avand in vedere cele prezentate in media si precum si comunicatele date de reprezentantii autorizati ai autoritatilor situatia este cam confuza.
Daca autoritatile au actionat nerespectand legeaatunci sunteti indreptatiti sa actionati in justitie.
Din declaratiile autoritatilor si din cele prezentate la tv in opinia mea acestia au actionat cam pe marginea legii cu modul in care au vrut sa ii duca la audieri.
Chiar daca aveau mandate de citare nu aveau mandate de aducere la audiere.
Una este citarea si alta aducerea.
Daca se trimite o citatie unei persoane, politia nu este indreptatita sa o ridice din casa, de pe strada sau dintr-o scoala cum este cazul de fata. Poate doar in cazul in care persoana citata este cunoscuta ca fiind recalcitranta sau a mai avut de-a face cu autoritatile dar si in acest caz trebuie respectata legea.
Daca persoana nu se prezinta la data si ora respectiva trebuie sa existe o procedura privind aducerea la audieri.
Din pacate Romania este inca tara circului, absurdului si abuzurilor autoritatilor care au obligatia sa protejeze populatia. Nu trebuie sa ne mire cum suntem priviti in afara tarii.
Modalitatea decisa de procurorul de caz de citare sau aducere pentru audiere demonstreaza faptul ca in Romania autoritatile respective, politie, parchet, sunt conduse de persoane iresponsabile.
Actiunea "autocarul" cu vamesii a fost tot un show mediatic pentru lupta "anticoruptie".:pleasantry:
Persoanele responsabile de acest show nu trebuie sa isi dea demisia, trebuie demise si sa raspunda pentru faptele lor.
In toata actiunea cu ridicarea elevilor autoritatile au uitat, poate, tocmai elementul cel mai important, respectarea legii.
Bineinteles ca persoanele responsabile trebuie sa raspunda penal daca exista dovezi in acest sens.
In calitate de parinte nu am fost, nu sunt si nu voi fi de acord cu "motivarea" cadrelor didactice.

@mariustec, mita nu a fost oferita de elevi ci de parintii lor, ramane de demonstrat de catre autoritati cine a oferit-o. daca un parinte este dovedit ca a oferit mita atunci sa raspunda conform legii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
cyan, moderator
Este evident ca mita a existat, a declarat chiar directoarea, s-a practicat trafic de influenta ca in comisie sa fie cine trebuie, etc.
Dupa cum sunt facute legile in Romania (de catre "licentiati" dupa modelul "Bolintineanu"), infractorii sunt protejati, fiindca intotdeauna exista "la marginea legii".
Prinde politistul hotul cu mana in buzunarul tau, daca nu ai 2 martori dispusi sa dea declaratie ca au vazut asta, hotul trebuie eliberat ca nu e procedura.
Daca ai si cei 2 martori si politistul inainteaza dosarul la Judecatorie, judecatorul il elibereaza pe hot, fiindca "nu prezinta pericol public"
La noi, daca politistii au aplicat legea-vezi cazul judecatoarei bete la volan Tataru - politistii aceia sunt dati afara din serviciu si judecatoarea platita pentru timpul cat a stat acasa, tot pe "lipsa de procedura", desi o tara intreaga a vazut ca femeia era beata crita.

Empatizez cu parintii cinstiti, care au facut eforturi ca odraslele lor sa se prezinte corespunzator la primul mare examen din viata lor, dar daca sunt cinstiti, ar trebui sa se revolte impotriva acelora care au platit examinatorii pentru a primi note mari fara efort si fara acoperire in cunostinte, sa constientizeze ca acei copii vor lua, prin frauda, locul copiilor lor la facultate si, privind mai departe, acei copii vor fi viitorii judecatori, medici, inspectori, etc. de care va depinde viata lor si a copiilor lor.
Asemenea practici definesc azi societatea romaneasca, din pacate.
pentru domnul mariustec
sa stiti ca nu toti copii trebuiesc catalogati la fel. Daca copilul dvs. ar invata bine si ar fi tratat la fel v-ar place?
In acesta scoala s-a facut carte, chir daca unii vor sa denigreze acest liceu ,altefel nu aveau rezultate internationale.
NU TOATA LUMEA E SPAGARA .
CU DOI COPII SI CU SALARIU DE 1600 RON PE FAMILIE NU AVEM CUM SA DAM SPAGA , SI NICI NU E NEVOIE.
Eu doresc sfatul unui expert ( avovat).
Este diferenta intre ,,SPAGA " si bani de banchet, de robe , de ultimul clopotel si chiar de protocol.
Copilul meu nu a dat nici macar banii de protocol fiindca nu am avut de unde sa-i dam .
Lucrez in institutie de invatamant superior si sa stiti ca si aici avem ca protocol apa atunci cand supreveghem .

Alte discuții în legătură

Darea/luarea de bani la meditatii Andrei_1988 Andrei_1988 Buna ziua , sunt profesor de engleza si am dat meditatii la franceza catorva elevi de la o clasa unde predau engleza.Nu am ore de franceza si nici franceza pe ... (vezi toată discuția)
Scandalul cu bac-ul la liceul bolintineanu.... Tarzan2012 Tarzan2012 Stimati forumisti,deschid acest subiect cu concluzia ca fiecare sa ne exprimam parerile cu privire la examenele de bacalaureat. Asa cum stiti,zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal, recuperare spaga ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)