avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare si concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare si concediu ingrijire copil

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti, o persoana care este in concediu crestere copil mai poate fi angajata pe un alt post, la alta firma decat cea unde este incadrata cu c.c.c.?
Am auzit diverse opinii conform carora ba nu se poate, ba se poate cu conditia ca veniturile lunare sa nu depaseasca 2000 ron. In caz ca se poate, angajarea se face cu norma intreaga? De asemenea, va rog sa-mi indicati care lege sa o consult.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 10 Iulie 2013
Pe durata CCC nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit , intrucat se va suspenda plata indemnizatiei.

OUG nr.111/2010, art.16 :
.....
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
......
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu c.c. la un loc de munca cu norma intreaga si continuarea activitatii la un alt loc de munca cu sfert de norma AndreeaBC1990 AndreeaBC1990 Buna ziua! Lucrez de 1 an la un loc de munca in mediu privat cu norma intreaga si sunt insarcinata in 5 luni, mai lucrez si la un alt loc de munca cu sfert de ... (vezi toată discuția)
Venituri ca ii in timpul concediului de crestere copil! roxanne^^ roxanne^^ Va rog sa-mi spuneti daca in concediu de crestere copil fiind, pot inregistra venituri in cadrul Intreprinderii individuale pe care o detin. Mentionez ca imi ... (vezi toată discuția)
Contract care sa nu mi afecteze concediul maternal ramonaf ramonaf sunt in concediu maternal, am primit acum o oferta de munca pe o perioada determinata pe care nu as vrea sa o ratez. cum as putea lucra legal dar sa nu mi ... (vezi toată discuția)