avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT CONVENTIE CIVILA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT CONVENTIE CIVILA

Scoala noastră a incheiat o conventie civila pentru sofer microbuz scolar și aș dori să știu dacă pe lângă contribuția la sănătate de 5,5% și impozit 16 % se reține și CAS 10,5 %?
Menționez că șoferul nu este salariatul altei unități și nici pensionar sau șomer.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:48, 10 Iulie 2013
Chiar daca este vorba de asa ceva, poate fi o activitate ocazionala .. nu se specifica nicaieri ca este vorba despre o activitate zilnica.
@freeelis
Exista subordonare, activitatea se desfasoara cu microbuzul scolii si se transporta elevii zilnic, de luni-vineri, dimineata la scoala si dupa-amiaza, spre casa, cu exceptia vacantelor.
Chiar daca user-ul nu a mentionat aceste date pe forum, acesta este modul de desfasurare a activitatii.

@capitaneanu_mioara
Va sfatuiesc sa incheiati CIM. Din datele pe care le-ati prezentat pe forum e munca la negru. Daca vreti sa va asumati riscuri inutile pastrati contractul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din vanzare actiuni mostenite sc4cont sc4cont Buna ziua, Am mostenit de la sotul meu care a decedat,contravaloarea unor actiuni pe care le detinea la SIF.Am decis sa le vand,urmeaza sa-mi intre in cont ... (vezi toată discuția)
Unui beneficiar de pensie trebuie sã i se reþinã cas din indemnizaþia primitã ca membru car? horenciuc valentina horenciuc valentina Buna ziua! Sunt pensionara de invaliditate gr.III si lucrez la un CAR ca membru in Consiliul Director cu indemnizatie lunara.Intrebarea mea este:daca sunt deja ... (vezi toată discuția)
Contributii contract civil natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ....sunt administrator la o asociatie de proprietari cu contract civil 1,5 ora /zi , si nu stiu ce contributii trebuie sa platesc de la 01.07.2012 ... (vezi toată discuția)