avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme desfacere contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme desfacere contract

In urma cererii de desfacere a contractului de munca al unui salartiat, se emite decizie conf. art.55 b.
Ulterior de incheie un contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor, cu acelasi salariat, iar la scurt timp se doreste incheierea colabborarii cu acesta.
In acest scop, i se aduce la cunostinta salariatului, printr-o instiintare scrisa ca in termen de 30 de zile se incheie colaborarea.Persoana in cauza refuza sa semneze acea instiintare(ca a luat la cunostinta).I s-a trimis prin posta cu confirmare de primire, dar persoana sustine ca nu o va lua in considerare.
Ce se poate face in acest caz si i se poate cere persoanei sa "dea in scrs" ca refuza sa semneze instiintarea?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bianca Radulescu , Alte profesii 02:14, 16 Martie 2009
Contractul de cesiune a drepturilor de autor ar trebui sa aiba o clauza de reziliere sau de incetare pe care sa o invocati, evident de buna credinta.Daca ati invocat-o si cedentul nu este de acord, incercati sa va conciliati.In caz ca nu reusiti, va ramane calea instantei de judecata.
In cazul in care nu reusiti sa indeplinit procedura nici prin posta, incercati sa va adresati unui executor judecatoresc care va putea sa indeplineasca aceasta procedura.
Ca in cazul cercetarii disciplinare i se trimite prin posta cu confirmare de primire cu 5 zile inante cel putin. Daca acesta nu se prezinta angajatorul poate dispune aplicarea deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa inchei contracte de cesiune drepturi de autor pentru anumiti colaboratori ai ... (vezi toată discuția)
Validitate contract cesiune intre bcr - kruk pentru creantele mele sorinboa sorinboa Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea privinta: in 2011 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR pe care nu am reusit ... (vezi toată discuția)