Buna ziua ! AM nevoie de un sfat, daca se poate ! Sora mea a construit o casa pe terenul parintilor , actele casei sunt tot pe numele parintilor(a tatalui) ea zice ,ca o sa fie casa mea ,doar sa stau acolo sa am grija de parinti ! mi-e greu sa cred ca cineva face asa opera de caritate , fara vreun beneficiu ! daca ma hotarasc sa accept ce acte ar trebui sa fac , in asa fel incat sa nu am probleme ! adica sa ma trezesc pe drumuri...ca ea e cam imprevizibila ! ea ce drept are asupra casei ,legal vorbind , avand in vedere ca a contribuit financiar cam 90% la constructia casei !
P.S. : suntem 3 frati
Succesiunea se deschide prin moarte. Părinții dvs înțeleg că sunt vii. Prin urmare, din punctul meu de vedere, nu aveți ce să faceți, mai ales nu văd ce ași avea de acceptat sau nu, privitor la averea altuia.
Multumesc ptr raspuns! Sora mea insista sa ma mut acolo, doar sa fie cineva cu parintii ! si imi promite ca o sa fie pe numele meu ! eu sincer , nu imi doresc asta , ptr ca e munca ei si dupa cum v-am spus , ea e imprevizibila !
Nu acceptati sa treaca casa pe numele dvs, iar cand parintii dvs vor muri veti face succesiunea si impartii pamantul respectiv, apoi sora va platii fiecarui frate o suma de bani.
Succesiune.
Valushca
Bunicul meu a decedat in anul 1995,sotia lui a decedat in anul 1980In urma lor au ramas 3 copii,doi baieti si o fata. Atunci cind s a casatorit primul copil ... (vezi toată discuția)