avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma succesiunii ne-am ales cu drept de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma succesiunii ne-am ales cu drept de proprietate pe 30 de ani.

Buna ziua
In urma succesiunii, bunicul meu decedat in 1988, mostenitorii find bunica, tatal meu si matusa.Tatal meu a ramas in casa el a intretinut proprietatea si intre mostenitor sa cazut de acord ca tatal meu sa fie unic propietar. Terenul a fost cumparat prin anul 1960 printr-o chitanta de mana, bunici mei n-au facut actele la momentul respectiv. Datorita faptului ca fostul propietar e decedat propietatea trece ca fiind detinuta de primarie.
Tribunalul a solutionat cazul, astfel ca tatal meu a dobandit dreptul de propietate ca efect al uzucapiunii de 30 de ani prin jonctiunea propietatiilor asupra propietatii respective.
Cum procedam ca propietatea sa fie pe numele lui asa cum se cuvine, nu cu drept la propietate doar pe 30 de ani. Va multumesc astept un raspun cu demersurile, nu mai avem un reprezentant si dorim sa rezolvam problema.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:18, 10 Iulie 2013
Stimat forumist,

Uzucapiunea reorezintă o formă a dobândirii dreptului de proprietate inclusiv prin exercitarea posesiei sub nume de proprietar peste 30 ani.

Totuși, odată constatată uzucapiunea, proprietatea se dobândește pentru totdeauna, neexistând o perioadă stipulată de lege.

Faceți, deci, o confuzie. S-a dobândit dreptul de proprietate și gata, nu mai există discuții asupra unui anumit termen.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parinteasca fara titlu de proprietate.bună ziua! nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul ... RobuSanda RobuSanda Bună ziua! Nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul aferent , locuită în prezent de mama, care s-a căsătorit în 1956 cu tata( decedat în ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)
Problema in legatura cu o mostenire. rog ajutor. i_oana9 i_oana9 Am si eu o nelamurire, daca se poate sa ma ajutati va-si sunt recunoscatoare. Bunica mea a mostenit in urma casatoriei, de la tatal ei, un pamant, pe care ... (vezi toată discuția)