avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cedare credit catre firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cedare credit catre firma de recuperari

Buna ziua, as dori sa va prezint urmatoarea situatie: in 2007 an luat un credit de nevoi personale si un card de credit de la ING, la care am achitat ratele pana in 2010 cand am ramas fara serviciu si nu am mai putut plati. Valoarea ramasa de achitat este 5800 de lei. Apoi, timp de 6 luni pana prin 2011 am primit somatii de plata de la executorul bancar al ING, si in martie 2011 am mai platit 1000 de lei din credit. De atunci n-am reusit sa mai platesc nimic, dar nici ei nu mi-au mai trimis somatii, pana anul acesta in luna iunie cand am fost sunata de cei de la EOS KSI, si instiintata ca au preluat creditul meu si ca mi-a fost trimisa o recomandata la posta, pe care n-am putut s-o ridic (deci nu are confirmare de primire). Bun, domnul de la telefon m-a intrebat direct ce suma pot achita luna aceasta si a ramas ca ma suna peste cateva zile. Evident ca de atunci ma suna aproape zilnic, dar nu am mai raspuns. Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez. Ar trebui sa le raspund, sa cad la o intelegere cu ei? Sau mai bine sa vorbesc cu un avocat? Somatiile pe care mi le trimit ei ajung la o adresa unde eu nu mai am acces, si prin urmare nu le mai pot ridica de la posta. Ma gandesc daca ar trebui sa discut cu ei sa trimita pe alta adresa? Mi-ar folosi la ceva? Eu as putea sa le platesc lunar o suma, dar f mica si nu stiu daca vor fi de acord. Creanta este tot de 5800 de lei, inca nu s-a marit.

Multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: c_andreea , utilizator 16:21, 10 Iulie 2013
Datoria Dvs nu este prescrisa. Colaborati si incercati sa ajungeti la o intelegere pentru ca in caz contrar pot apela la executarea silita.
Multumesc pentru raspuns. Pana la urma inteleg ca cei de la [firma] sunt indreptatiti sa ia anumite masuri sau sa dea debitorul in judecata, sa-l execute silit, nu asa cum am citit deseori ca ar fi doar santajisti. Daca ar fi sa ma dea in judecata, au dreptul sa obtina poprirea conturilor bancare? Cam cat timp dureaza o astfel de procedura? Anunta in prealabil ca se blocheaza conturile sau pur si simplu ma voi trezi cu ele blocate? Mentionez ca nu au ce sa execute silit, nu detin niciun bun.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Firma actioneaza in numele bancii, nu va actioneaza in judecata pt ca acel contract incheiat cu banca constituie titlu executoriu, se adreseaza unui executor judecatoresc, acesta depune cerere la instanta pt incuviintarea executarii silite, cerere care se judeca fara citarea partilor, apoi va someaza sau doar va instiinteaza ca vi s-a infiintat poprire pe conturi sau/ si pe salariu pt ca poprirea se infiinteaza fara somatie.
Va puteti uita din cand in cand pe portalul instantelor pt a vedea daca s-a depus si s-a admis cererea.
De cand se hotarasc sa actioneze, nu mai dureaza mult pana la poprire, vreo 2-3 saptamani.
Sa asteptati nu e decat in dauna dvs, in timp ce asteptati sa se prescrie dreptul creditorului la actiune, datoria dvs creste si va mai creste si cu cheltuieli de executare care nu-s mici.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Am inteles, multumesc frumos. Cred ca cel mai bine ar fi sa ajung la o intelegere cu ei, sa le platesc in rate lunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot actiona in instanta? aldo_moro aldo_moro In 2007 am facut un credit la BCR, am platit doar cateva luni ratele, dupaca care am plecat din tara. Timp de 6 luni nu a mai fost platita nici o rata. Cand ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare silita credit vladp33 vladp33 buna ziua, in urma cu 4 ani am incheiat un credit nevoi personale fara garantii, (doar pe baza adevereintei de venitsi a buletinului), rata a crescut periodic ... (vezi toată discuția)
Blocare abuzivă cont curent: banca îmi reține 30% din salariu fără hotărâre judecătorească de executare. este legal cum au procedat? levi87128 levi87128 Am un crdit la ING care s-a reziliat. Angajatul de la biroul lor de recuperari nu vrea sa facem o intelegere, mi-a pus blocare pe contul curent de salariu si ... (vezi toată discuția)