avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demersul legal pentru majorare capital si schimbare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demersul legal pentru majorare capital si schimbare denumire firma

buna ziua, am si eu nevoie de cateva informatii, ce demersuri trebuie sa urmez in cazul in care s-a majorat capitalul social si denumirea firmei s-a schimbat, pe cine trebuie sa informez, care este termenul in care trebuie sa instiintez cu privire la aceste modificari pentru a functiona legal, asa incat sa nu intervina probleme in vama (daca in scurt timp va exista si un import) sau la anaf.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
andreeadumitrascu24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 14:03, 10 Iulie 2013
.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
andreeadumitrascu24, utilizator
Functionati legal din momentul inscrierii acestor modificari in Registrul Comertului, doar ca pentru a functiona normal, va trebui sa va anuntati toti colaboratorii, furnizori si clienti asupra acestor modificari.
Daca aveti angajati, veti depune certificatul de inmatriculare cu noul nume al firmei la ITM si daca vi se va cere si o copie a noului act constitutiv.
Va trebui sa va autorizati activitatile pe care le desfasurati, cu noul nume al firmei. Dealtfel aceasta autorizare ar fi trebuit facuta odata cu depunerea documentelor de modificare a capitalului social si al numelui firmei, avand in vedere ca au fost anulate cele cu vechiul nume.
La ANAF va trebui sa schimbati certificatul de inregistrare ca platitor de TVA, pe noul nume.
Pentru activitatea de import-export, achizitii/livrari bunuri intracomunitare, va trebui sa informati asupra schimbarii numelui atat pentru numarul EORI cat si pentru ROI.
Evident ca veti folosi noul nume si noul capital social pe documentele emise de societate.
Si ma refer aici nu doar la cele contabile (facturi, avize de insotire ale marfurilor etc.) ci la orice documente ce au legatura cu activitatea firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Import din china in romania, export catre spania AndreeaPralea AndreeaPralea Buna seara! As vrea sa imi infiintez o firma care sa importe telefoane din China si sa exporte mai departe in Spania. Pot sa fiu din primul exercitiu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie eori mbetcan mbetcan Ce este aceasta autorizatie EORI? Cine trebuie sa o aiba? Comerciantii care nu fac export-import au nevoie de aceasta autorizatie EORI? (vezi toată discuția)