avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Finalizarea si comunicarea solutiei in cazul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Finalizarea si comunicarea solutiei in cazul contestatiei p.v. de contraventie...

Anul trecut in iulie 2012 mi s-a suspendat permisul pe o perioda de 30 de zile +amenda 280 ron pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni ;am contestat in instanta intrucat p.v.nu era intocmit corespunzator,iar fapta nu s-a petrecut,nu era nici un pieton ,refuzandu-se sa mi se arate imaginile care ma incriminau;cu alte cuvinte ,politistii erau la "vanat",eu fiind in vacanta si conduceam o masina inmatriculata in UK.
Am trimis din UKsi alte documente care sa-mi sustina plangerea,dar pana in momentul de fata nu am primit nici un raspuns.Cand am contactat telefonic Judecatoria mi-a zis sa astept sentinta prin posta;asta se intampla in februarie a.c.,dar pana acum nimic.Eu ma pregatesc sa merg din nou in vacanta,ce se intampla cu pemisul meu daca o sa conduc in Romania?(permisul meu nu este obtinut in Romania)...
Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: lili ticala , utilizator 19:41, 23 Iulie 2013
Puteti verifica hotararea luat de instanta pe portalul instantelor de judecata.
[ link extern ]
Cautati judecatoria unde ati avut procesul si introduceti nr. dosarului accesand in meniu butonul "Dosare". Daca nu cunoasteti numarul dosarul puteti introduce numele dvs., daca palngerea a fost respinsa aveati termen 15 zile sa predati permisul ptr efectuarea perioadei de suspendare. Permisul fiind emis de autoritatile din UK, IGP ar trebui sa ii informeze despre hotararea judecatoreasca. In mod normal hotararea jud. se trimite la adresa de domiciliu.
Daca veniti in RO si nu cunoasteti finalul procesului ar fi bine sa va informati inainte de a conduce pe plaiurile mioritice. Sa nu aveti vreo surpriza in cazul in care veti fi oprit in trafic si verificat, sa constatati ca ati circulat cu permisul suspendat.
Pe site am gasit "respinge plangerea"din 22februarie 2013.Nu trebuia sa primesc hotararea judecatoreasca sau cel putin o instiintare de la politie ca trebuie sa predau permisul?Se aplica suspendarea din momentul pronuntarii deciziei?...sansa de a formula recurs dupa atata timp?

Daca nu predau permisul niciodata?...cat timp va ramane valabila aceasta suspendare?
Recursul se poate face in termen de 15 zile de la comunicare.
Informati-va la arhiva judecatoriei cand si daca v-a fost trimisa hotararea.
Suspendarea se aplica din momentul predarii permisului la politie.
Revin....am sunat la Judecatorie si mi s-a spus ca mi-au trimis o comunicare in martie a.c.,doar ca posta a returnat-o;abia apoi au realizat ca pe plic nu au mentionat strada si numarul;atunci a fost informata si politia;mi s-a spus ca o se recomunice pt ca a fost greseala lor,dar nu stiu cat dureaza pt ca saptamana viitoare merg in tara si nu stiu la ce sa ma astept.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
lili ticala, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa predau permisul? bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna seara, am depus o plangere contraventionala impotriva uni P.V. prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile, am pierdut, in ... (vezi toată discuția)
Suspendare carnet - pierderea procesului- nepredarea carnetului john_chilianu john_chilianu buna. nu e nici o lauda din ceace vreau sa va spun , mai degraba o intrebare, dar sa va povestesc. in august 2009 mia fost suspendat carnetul pentru 90 de ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi schimb permisul in anglia daca nu a venit hotararea judecatoreasca a ultimului proces ! alyndizzy alyndizzy Buna seara ! In Septembrie anul trecut am recuperat permisul de conducere cu un certificat de grefa. Pe 22 Martie 2016 am fost chemat in instanta unde la ... (vezi toată discuția)