avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatiile angajatei gravide
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatiile angajatei gravide

Buna ziua!...
Am o angajata care este gravida si decand este gravida nu mai isi indeplineste indatoririle de servici si a inceput sa fie obraznica , a scos de pe net legea cu drepturile angajatei gravide si spune ca nu o poate da nimeni afara de la servici atata timp cat este gravida , a ajuns sa ii arunce cu hartiile respective pe jos unei sefe de sectie.
Eu inteleg ca au drepturi nimeni nu zice nimic dar, trebuie sa aiba si obligatii.
Nu face nimic toata ziua si mai incita si alte persoane .
Fabrica este dotata cu camere video si se poate dovedi cu proba video ca abuzeaza de intelegerea si bunatatea noastra /
Daca exista drepturi nu sunt si obligatii?
Va multumesc!...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 10 Iulie 2013
desigiur ca nu poate abuza de drepturile sale.puteti sa o anchetati disciplinar, insa ar fi recomandat sa consultati un avocat sa nu aveti probleme ulterioare
" A inceput sa fie obraznica ..." destul de ciudata formulare ! Nu e vorba totusi de un copil ci de o angajata .... Faptul ca a vrut sa afle mai multe despre legea care o protejeaza nu mi separe un lucru rau . Probabil ca sunteti mai conservator .... asta ca sa ma exprim elegant !
Chiar daca este insarcinata are si obligatii nu numai drepturi. Prin urmare, daca in regulamentul intern al angajatorului este considerata ca fiind abatere disciplinara incalcarea mele de comportament, atunci salariata respectiva poate fi sanctionata disciplinar.

Potrivit art.39 alin.2 C.mun., salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
c) obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca;
d) obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu;
e) obligatia de a respecta masurile de securitate si sanatate a muncii in unitate;
f) obligatia de a respecta secretul de serviciu;
g) alte obligatii prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara in noul cod al muncii carmencucu196 carmencucu196 am o vinzatoare care nu concepe sa vina la servici sa nu aiba un beneficiu propriu.AM GASIT O CU BANI IN CASA DE MARCAT DOAR SA I IA CU MINE IN MAGAZIN,AM ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru un angajat care nu se prezinta la locul de munca,ii desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Ce e obligat angajatu David26 David26 Am postat câteva intrebari ....ma ajuta vă rog frumos cineva...am nevoie sa stiu ce e de facut multumesc .....acum câteva zile am postat intrebarile cu ... (vezi toată discuția)