avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara in noul cod al muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara in noul cod al muncii

am o vinzatoare care nu concepe sa vina la servici sa nu aiba un beneficiu propriu.AM GASIT O CU BANI IN CASA DE MARCAT DOAR SA I IA CU MINE IN MAGAZIN,AM DSCOPERIT CA ADUCE MARFA DIN EXTERIOR SI O VINDE IN MAGAZINUL MEU,INVENTARE MINUS,CIND I AM ATRAS ATENTIA M A AMENINTAT CU BATAIA BINE INTELES FARA MARTORI.MI A SPUS CA ARE DREPTURI SI NU O POT CONCEDIA CE POT SA FAC?SI A PROPUS SA MA FACA SA CEDEZ PSIHIC.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
carmencucu196, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 28 Mai 2015
Are contract pe perioada determinata sau nedeterminata?

Nu aveti regulament intern?

O puteti concedia dupa o cercetare disciplinara prealabila in conformitate cu prevederilor codului muncii.

Studiati codul muncii de la art. 247 la art. 259, raspunderea disciplinara si patrimoniala.
,
www.avocatnet.ro/content/art...
Are drepturi , dar si obligatii.

Art.39 c.mun.
(2) Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
c) obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca;

d) obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu;
e) obligatia de a respecta masurile de securitate si sanatate a muncii in unitate;
f) obligatia de a respecta secretul de serviciu;
g) alte obligatii prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile.

Prin urmare, incalcarea oricarei dintre aceste atributii poate atrage raspunderea disciplinara a salariatei respective.

1. Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

2. Un dosar de cercetare va cuprinde:
- referatul de sesizare privind savarsirea abeterii disciplinare
- decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinara , care va cuprinde aspectele privind atributiile acesteia, durata cercetarii etc.
- procesul-verbal al comisiei care va contine si propunerea de sanctionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara, procedura rak0770 rak0770 Pentru cercetarea disciplinara a unui salariat care a savarsit o fapta grava este nevoie sa se infiinteze o comisie de cercetare? Scrie in lege acest lucru? (vezi toată discuția)
Litigii de munca andressa andressa ce trebuie facut cand cineva nu s-a prezentat la serviciu sa inlocuiasca un coleg aflat in concediu de odihna desi avea obligatia si a luat cunostinta despre ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dupa absente nemotivate office.carmen office.carmen Un angajat lipseste nemotivat de trei saptamani timp in care nu a raspuns solicitarilor telefonice si mesajelor.I s-a expediat o recomnadata cu aviz de primire ... (vezi toată discuția)