avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatie dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatie dezbatere mostenire

Buna ziua!Mama a decedat acum o luna si vreau sa stiu daca este obligatorie dezbaterea mostenirii.Nu a avut frati sau surori si nici eu nu am,deci singurii mostenitori suntem eu si tatal meu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:18, 10 Iulie 2013
Da, trebuie dezbatuta succesiunea!
Succes!
Succesiunea o puteti dezbate oricand. Insa pana in doi ani de la deces nu platiti impozit de 1% calculat la masa succesorala . Mostenitori sunteti dvs si tatal dvs. Dvs aveti o cota de 3/4 iar tatal dvs 1/4 din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire rambonel rambonel BUNA SEARA tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)