avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA IN BAZA UNUI B.O DECAZUT SI PE MODEL ...
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA IN BAZA UNUI B.O DECAZUT SI PE MODEL VECHI

Buna ziua,
am si eu o intrebare si daca ma poate ajuta cineva cu raspunsul.
In anul 2008 luna octombrie am luat o linie de credit pe care am garantat-o cu un apartament.Pe langa acest apartament sotul meu(administratorul societatii ) a eliberat un BO in alb,avalizat in nume propriu. Din 2011 societatea nu mai are activitate ,deci am fost in imposibilitatea de a mai plati creditul.In decembrie 2012 am primit comunicari peste comunicari acasa de la executor judecatoresc ca mi se scoate apartamentul ipotecat, in favoarea bancii, la vanzare.Bun,lucrul acesta sa intamplat anul acesta in luna aprilie,dar,in luna martie am primit somatie de plata pe numele sotului pentru o suma si mai mare decat era,chiar daca intre timp s-a vandut un apartament.La 29.04 ni se comunica un process verbal de distribuire a sumelor,La 01.05.2013 primim somatie pentru aceasi suma ca si cum apartamentul vandut nu ar fi acoperit chiar nimic din credit. Este normal asa ceva?
Un alt aspect este legat de BO care este in format vechi(2008),banca l-a completat la data de 27.11.2012. Mentionez ca BNR zice foarte clar,ca acest model de BO nu mai poate fi emis din dec 2008.Se pretinde ca acest BO a fost emis in 27.11.2012,cand tocmai modelul BO arata ca a fost emis inainte de dec 2008. In aceiasi ordine de idei,BO nu este decazut tinand cont ca fost emis in oct 2008 iar pana la deata de 27.11.2012 cand ei l-au completat au trecut 3 ani?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj bun comun in caz de executare silita adrian255 adrian255 Buna ziua, Am si eu speta urmatoare, ipotetica: Sotul detine un SRL, si emite un BO ca garantie pentru un credit la o banca, avalizat doar de el. Din varii ... (vezi toată discuția)
Executare silita Nicolae Suta Nicolae Suta Va rog sa-mi spuna cineva daca printr-un BO avalizat eliberat pentru credit pe firma poate sa-mi execute silit apartamentul care are ipoteca de rang 1 in ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat pe persoana fizica ritter76 ritter76 Am avut o firma care a mers super ok, pana la criza din 2009. Am ramas cu o restanta de 15.000 ron la o linie de credit, la o banca. Firma s-a lichidat prin ... (vezi toată discuția)