avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la munca al persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la munca al persoanelor cu handicap

Buna seara.Vin cu o intrebare catre dumneavastra;o persoana incadrata intr-un grad de handicap grav(HIV/SIDA .care vrea sa lucreze pentru a-si suplimenta veniturile, cate ore de munca trebuie sa presteze? Din cate stiu are voie sa lucreze doar 4 ore!?Daca- mi puteti raspunde ,m-ar interesa si daca este prevazut undeva in lege acest lucru.Stiu doar ca sunt ateliere protejate care angajeaza persoane cu aceasta problema;angajatii lucreaza 7-ore si primesc un salariu de 4sute de lei.,ori acest lucru nu mi se pare corect.Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 13:24, 17 Iunie 2014
In c.i.m. ce salariu aveti trecut?
Buna ziua. Am o persoana angajata cu handicap, stiam ca daca angajatorul are angajati sub 75 de salariati si are angajata o pers cu handicap, primeste o subventie lunar timp de 12 luni de la AJOFM. Mai este valabil? si aceea persoana ese scutita de la plata impozitului pe venit?
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Angajara persoana cu handicap gr. iii hajnyci hajnyci Buna ziua, Conf. art. 35 CM o persoana poate fi angajata la mai multi angajatori cu CIM diferite. Se poate practica si in cazul perosoanelor cu handicap? ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de invaliditate cu salariul? monik monik buna ziua. se poate cumula pensia in urma pensionarii pe caz de boala cu salariul? stiu ca pensionarii pe caz de boala pot lucra max 4 ore/zi cu carte de ... (vezi toată discuția)