avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Luarea in evidenta de catre armata
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Luarea in evidenta de catre armata

La 18 ani trebuia sa ne prezentam la un anumit centru local pentru a fi luati in evidenta de catre armata. La vremea respectiva am ignorat obligatia asta si a trecut un an de zile fara sa ma fi prezentat.
Ce sanctiuni (de la cele mai blande pana la cele mai serioase) se pot lua impotriva celor care nu s-au prezentat la timp? Aceste sanctiuni pot fi puse in efect inaintea unei somatii sau doar dupa?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
popescu_ion20, utilizator
Cel mai recent răspuns: popescu_ion20 , utilizator 14:12, 11 Iulie 2013
In conformitate cu prevederile art 4 din Legea 395/2005, privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat, modificata si completata conform Legii 223/2010, tuturor cetatenilor romani, barbati, le revine obligatia de a se prezenta, in termen de 6 luni de la data implinirii varstei de 18 ani,
la centrele militare, pentru luarea in evidenta militara, consemnarea optiunilor privind modalitatea de indeplinire a indatoririlor militare si inmanarea adeverintei de recrutare.
Neprezentarea acestora la centrele militare in termen de 6 luni de la data implinirii varstei de 18 ani constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda
Multumesc frumos. Ma simt mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in baza de date a armatei Adrian Constantin S. Adrian Constantin S. Daca împlinești 18 ani trebuie să te prezinți la un centru militar pentru a fi inregistrat? (vezi toată discuția)
Ordin de chemare a rezervistilor Alexx_00 Alexx_00 Buna seara ! Am fost soldat acum 15 ani ca fiecare barbat de varsta mea,si de cativa ani ,ma tot cheama de doua ori pe an la comisariat sa ma ia in evidenta ... (vezi toată discuția)
Clarificarea situatiei militare cicudaf cicudaf Buna ziua, Doresc sa aflu si eu mai multe despre acest subiect. In cazul in care un cetatean al Romaniei refuza categoric sa se prezinte la centrul ... (vezi toată discuția)