avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt motivele de nulitate ale unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt motivele de nulitate ale unui contract de cesiune?

Buna dimineata,

Vreau sa stiu, va rog sa ajutati cu urmatoarea informatie:
care sunt motivele de nulitate absoluta a unui contract de cesiune dintre o banca si un SRL pentru un contract de credit bancar?
Banuiesc ca sunt aceleasi ca pentru orice contract, nu conteaza ca e de cesiune sau de alt fel.
Va multumesc, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 11:34, 20 Iulie 2013
Va referiti la cesiunea de contract sau la cesiunea de creanta?
In opinia mea este vorba despre cesiunea de creanta
Un motiv de nulitate ar viza specializarea capacitatii de folosinta a pers juridice,adica daca acel srl este avizat sau nu de BNR sa efectueze operatiuni bancare, ca sa poata avea calitatea de cesionara in mod valabil
Trebuie, de asemenea vazut daca la data cesiunii , creanta era certa, lichida si exigibila sau , daca nu era, daca a declarat debitul exigibil anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea cursului de prescriptie? ancut75 ancut75 Platile partiale catre firma de recuperare, in lipsa unui angajament de plata, intrerup cursul prescriptiei? (vezi toată discuția)
Cum poate o firma din polonia sau luxembourg sa cumpere credite neperformante?? ancut75 ancut75 Buna ziua, Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante de la societati bancare din Romania? NU sunt conditii legale ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante/debitor - raport juridic comercial sau civil? ContSters257414 ContSters257414 intr-o postare mai veche gasim urmatoarea opinie: [i]\\"Insa...parerea mea este ca o astfel de cesiune de creanta-catre o societate de recuperari creante ... (vezi toată discuția)