avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Iesirea din sistemul platitorilor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Iesirea din sistemul platitorilor de TVA

O societate comerciala poate iesi din sistemul de platitor de tva in cursul anului, daca are o cifra de afaceri mai mica de 220.000 lei si pana la sfarsitul anului nu are sperante ca va depasi aceasta cifra?
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 21:28, 30 Iulie 2013
Da. Veti completa si depune la organul fiscal- ANAF- in raza caruia sunteti arondat, declaratia 096:
[ link extern ]
si balanta lunii precedente celei in care depuneti formularul
Depunerea se face in perioada 01- 10 ale lunii.

cititi si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...

multumesc
Tot in legatura cu iesirea din sistemul TVA. Dupa ce vine decizia de anularea inregistrarii in scop de tva, mai trebuie depusa ultima D300 in luna imediat urmatoare , in care se evidentiaza toate ajustarile de taxa.
Studiu de caz : In anul 2007 si 2008 societatea a achizitionat obiecte de inventar ,care s-au folosit si multe nu mai exista ,fiind uzate.Acum a solicitat iesirea din sistem .Intrebarea este:
se mai face ajustarea pentru ob.de inventar care s-au folosit ? multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa trec neplatitor de tva MIV MIV buna seara, pana in 30.11.2012 nu am depasit ( si nici in decembrie nu am sanse ) plafonul de 220 000 lei cifra de afaceri luata in calcul pentru plafonul ... (vezi toată discuția)
Renuntare la calitatea de platitor tva RLS RLS Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata la renuntarea calitatii de platitor de TVA. Am o nelamurire legata de ajustarea TVA. Am citit in mai multe ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta tva felisana felisana As vrea sa stiu de ce acte sunt nevoie pentru a iesi din vectorul tva deoarece anul anterior am avut cifra de afaceri sub 35.000 euro. Va multumesc! (vezi toată discuția)