avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal Concediu fara plata

Buna ziua,

In situatia in care un salariat a solicitat concediu fara plata in perioada 25.06.2013-05.07.2013, cum se procedeaza cu transmiterea Revisalului?
Conform dispozitiilor art. 3 alin. 2, lit. h, coroborat cu art. 4 lit. c din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistrează in registru în termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. Se poate transmite Revisalul in data de 19.07.2013? Din cate am citit, trebuie transmis de doua ori :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 11 Iulie 2013
Da, il puteti transmite in data de 19.07.2013 ... ultima zi de transmitere este 23.07.2013 a suspendarii c.i.m. in cazul expus de dvs.
Dar, nu trebuia transmis de doua ori si anume: la inceputul suspendarii si apoi la sfarsitul suspendarii CIM? Din cate am citit, d-na Daniela Hamza, consilier juridic spune: "La sfârșitul perioadei de suspendare, se emite de către angajator o decizie de încetare a suspendării contractului individual de muncă, decizie ce de asemenea, trebuie transmisă în registru în data încetării suspendării"
Daca nu s-a facut operarea in Revisal pana la aceasta data, si se va face maine, 12.07, operarea constand in data de inceput (25.06) si data sfarsit suspendare (05.07), poate constitui contraventie?
Intr-adevar, asa se procedeaza. Se transmite o data cu perioada de suspendare si apoi se va transmite incetarea suspendarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, In cazul in care exista o cerere de suspendare CIM de 2 zile, cum operez in REVISAL, cand inregistrez suspendarea, la rubrica data sfarsit ... (vezi toată discuția)
Revisal - concediu fara plata - suspendare cim noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind urmatoarea situatie. Un salariat este in concediu fara plata de 10 zile. In situatia data cim ... (vezi toată discuția)
Data incetare suspendare cim nic131 nic131 In revisal am operat o suspendare cim cu acordul partilor, cuprinsa intre 22.04.13 -31.05.13 , asa cum s-a facut cererea , acum cu ce data fac incetarea ... (vezi toată discuția)