avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de munca sau conventie civila ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de munca sau conventie civila ?

Buna ziua,
Femeia de serviciu de la bloc, trebuie sa aiba contract de munca sau este legala conventia civila ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:23, 12 Iulie 2013
aceeasi intrebare si pentru administrator, care din ele este legala si care este mai avantajoasa pentru asociatie
Nu se pune problema de avantaje deoarece nu aveti din ce alege.
Pentru ambii trebuie incheiat CIM cu timp partial de lucru.

In cazul in care administratorul este PFA, atunci se poate incheia un contract de prestari servicii, asociatia nu plateste alte taxe sau impozit in afara valorii din contract.

In niciun caz conventie civila care inseamna o prestatie ocazionala, nu una permanenta.
Multumesc!

Am incheiat contract cu o firma specializata, deci am intrat in legalitate. Sincer, m-am speriat cand am constatat ca eram in nelegalitate avand conventie civila cu femeia de serviciu. Acum, prin contract, prestatorul face aceeasi treaba (curatenia in scara blocului, etc) prin angajatii sai. Costurile sunt foarte apropiate. Inca o data, va multumesc pentru sfat!
Va sfatuiesc sa tineti bine in mana problema banilor, sa cereti toate documentele sa le vedeti luna de luna, sa aveti un cenzor care sa stie ce sa ceara.
In general sa supervizati atent activitatea financiara a firmei.
daca administratorul are carte de munca in alta parte (este angajat cu cim pe perioada nedeterminat) cum se poate face angajarea, pentruca in cazul ca se face un contract atunci plateste si administratia dari suplimentare la fel cu societatea la care este angajat

Alte discuții în legătură

Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)
Contributii 2012 alimik alimik Ce contributii sociale se calculeaza si se retin pentru drepturile lunare (regulate) cuvenite administratorului ,cenzorului si femeii de serviciu , unei ... (vezi toată discuția)
Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)