avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul in care trebuie sa primesti raspuns ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul in care trebuie sa primesti raspuns la o cerere adresata Parchetului?

Buna ziua!
Mi s-a deschis dosar penal pe data de 17 mai 2013, pe data de 6 iunie am fost la Satu Mare si am depus o cerere catre prim procuror pentru urgentarea cercetarilor si mi s-a spus ca in termen de 15 zile primesc prin Posta un raspuns, insa nu am primit nimic. Am mers iar la Satu Mare pe data de 15 iunie pentru prelungirea dovezii de circulatie, tot atunci mergand si la prim procuror in audienta, acesta spunandu-mi ca m-a trecut intr-un registru pentru a-mi fi urgentat cazul,insa nimic. Astazi, 11 iulie m-am prezentat iar la Parchet si am intrebat in ce faza este dosarul, dar nu am primit nici un raspuns. ce e de facut? nu este nici un termen in care trebuie sa primesc un raspuns la cererile mele?
Cel mai recent răspuns: petosticky1979 , utilizator 15:35, 3 August 2013
Nu exista din pacate un termen pentru solutionarea unui dosar penal, iar la cererile dvs asteptati raspuns, oricum nu rezolvati nimic nici cu ele.
Exista anumite probleme in aceasta privinta.
Procurorii nici nu prea au timp deoarece au multe cazuri dar ar si putea sa urgenteze.

In general, sunt luate in seama cererile redactate foarte bine de avocat si daca acesta stie cum sa procedeze.

Problema este ca nu exista un sablon de a proceda pentru avocat si fiecare caz in parte necesita o abordare diferita.

Si mie m-i s-a intamplat sa fiu ignorat dar apoi, a doua zi dupa ce am depus a doua cerere am si primit raspuns si chiar m-au chemat sa semnez ca am luat la cunostiinta.

Problema este ca este destul de mult deranj si pentru avocati in astfel de situatii.
Adica trebuie sa vorbiti cu avocatul ca sa se ocupe special de acest aspect cu urgentarea daca chiar vreti sa urgentati.
In caz contrar...probabil ca veti mai astepta cateva luni...
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
aha... sa inteleg ca, chiar daca cererile ar fi fost depuse de un avocat, oricum nu rezolvam nimic, nu? :(
patrascu razvan a scris:

Nu exista din pacate un termen pentru solutionarea unui dosar penal, iar la cererile dvs asteptati raspuns, oricum nu rezolvati nimic nici cu ele.

Cu cerere de urgentare sau fara, rezultatul este acelasi, nu va asteptati ca va exista prioritate doar ca ati depus o cerere, toata lumea depune.
petosticky1979 a scris:

aha... sa inteleg ca, chiar daca cererile ar fi fost depuse de un avocat, oricum nu rezolvam nimic, nu? :(
patrascu razvan a scris:

Daca avocatul este profesionist si insista se descurca insa este complicat.
Eu ma ocup de asa ceva din timpul in care legea era comunista nu ca astazi cand exista drepturi si este mult mai simplu.
Daca avocatul nu insista rezultatul ar putea fi acelasi ca si cum se ocupa justitiabilul singur de caz.
Astfel de lupte se dau in mod strategic si cu legea interpretata in mana.Cererile trebuie motivate beton.De aceea sunt de parerea ca avocatul trebuie platit separat pentru asa ceva.
Justitiabilul nu prea stie si nici nu prea este bagat in seama.

Alte discuții în legătură

Alcoolul la volan vovy vovy Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011. Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)
Dosar la parchet de 5 luni, nici un raspuns pana acum Mony_otv2002 Mony_otv2002 Buna seara, in urma cu un an si jumatate, mai exact in noaptea de 30 iunie 2012, am fost surprins baut la volan, cu o alcoolemie de 0.47 la mie in aerul ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat ContSters96403 ContSters96403 Buna ziua, In luna iunie a anului trecut am fost prins conducand cu 0.46 mg/l in aerul expirat.La probele biologice am primit rezultatele 0.85 si 0.75.In urma ... (vezi toată discuția)