avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar la parchet de 5 luni, nici un raspuns pana acum
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar la parchet de 5 luni, nici un raspuns pana acum

Buna seara, in urma cu un an si jumatate, mai exact in noaptea de 30 iunie 2012, am fost surprins baut la volan, cu o alcoolemie de 0.47 la mie in aerul expirat. Tin sa precizez ca am condus doar cateva sute de metri pentru a-mi parca masina. Nu am provocat nici un incident in trafic. Am fost condus la Iml pentru recoltarea probelor biologice, prima a fost 0.95 si cea de-a doua de 0.81. Am cooperat cu organele de politie pe tot parcursul anchetei. Am fost chemat de doua ori la politie pentru declaratii si de atunci nu mai stiu nimic despre cazul meu. Pe data de 30.12.2013 am fost la Udristei unde am aflat ca dosarul meu este la parchet din data de 31.07.2013. Nu am fost anuntat. Cum pot proceda? Credeti ca voi primi dosar penal pentru aceasta fapta? Cum pot afla stadiul dosarului. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mony_otv2002 , utilizator 16:27, 14 Ianuarie 2014
Cel mai potrivit ar fi fost sa se ocupe avocatul de acest caz deoarece daca va ocupati dvs. personal nu o sa placa la procuror.
Aveti dreptul de a adresa cerere pentru a afla stadiul in care se afla cercetarile.
Avocatul poate sa accelereze demersurile daca cumva ar avea indicii ca veti fi trimis in judecata.
Daca stati asa veti pierde timpul, dar nici sa agitati lucrurile nu este bine de unul singur...
Ati putea spera la o amenda administrativa.
Am angajat un avocat dar din pacate nu m-a ajutat deloc. Nu reusesc sa intru in legatura cu el absolut deloc. Daca il sun nu raspunde, in cel mai bun caz imi da un apel si cand il sun din nou imi spune ca are treaba. Cred ca va trebui totusi sa angajez un alt avocat...primul din punctul meu de vedere a fost teapa :(
Probabil ca l-ati angajat pentru urmarirea penala in sensul de a va acorda asistenta juridica atunci cand va fi necesar in caz de audiere.
Astfel de cereri presupun un deranj destul de mare pentru avocat si chiar am auzit de cazuri in care avocatii au fost dati afara din biroul de la procuror cand au cerut lamuriri.
Puteti angaja avocat care sa se ocupe de partea aceasta iar avocatul pe care l-ati platit sa va asiste in caz de audiere.Adica de un alt aspect si probabil pentru ceea ce l-ati platit.
Dosar penal aveti, daca dosarul a plecat la parchet, este plecat ori cu o propunere de netrimitere in judecata ori cu un referat de terminare a urmaririi penale in ideea de a va trimite in judecata, trebuia sa va ofere politistul care s-a ocupat de dosar mai multe detalii. Daca veti fi trimis in judecata, o sa va cheme procurorul la prezentarea de material inainte.
Urmarirea penala s-a inceput impotriva dvs?
Din pacate nu stiu ce sa va raspund. Nu m-a anuntat nimeni nimic, nu am primit vreo citatie sau altceva. As vrea maine sa ma duc la parchet si sa ma interesez care este stadiul cercetarilor sau daca a fost dat vreun verdict in cazul meu si eu n-am fost anuntat. Nu as vrea sa fiu judecat in lipsa in cazul in care dosarul meu ajunge la tribunal. Am citit ca un dosar are un termen de 3 luni pentru solutionare...al meu a durat un an si ceva pana a ajuns la parchet si 5 luni de cand sta acolo si eu in tot acest timp n-am primit nici o informatie.
Gresesc daca ma duc acolo sa ma interesez?

Alte discuții în legătură

Schimb de procurori... ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Sunt cercetat intr-un dosar penal. Initial, de la politie, a venit cu recomandare NUP. Cand am mers la parchet sa ma interesez de redactarea ... (vezi toată discuția)
Contestare rezolutie de neincepere a urmaririi penale ContSters254006 ContSters254006 Buna seara! In urma cu un an si jumatate o pers din familia mea a decedat intr-un accident de munca. Dosarul de cercetare a evenimentului de catre ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)