avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... procedura incetare suspendare concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

procedura incetare suspendare concediu ingrijire copil

Una dintre angajatele aflata in concediu ingrijire copil, naste cu 2 saptamani inainte de a reveni la locul de munca cel de al 2-lea copil. Angajata sa intre in concediu pentru ingrijirea copilului si in cazul celui de al 2-lea copil.Cum se va proceda in cazul ei? Se va intocmi o decizie de incetare a suspendarii, urmand ca dupa implinirea celor 42 de zile de concediu de lauzie sa fie suspendat din nou contractul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:20, 11 Iulie 2013
In acest caz , se va face o cerere de acordare a CCC pentru cel de-al doilea copil. Angajatorul va emite o decizie de prelungire a suspendarii c.i.m.
1. Deoarece al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 se va intra direct din CCC1 in CCC2 la terminarea CCC1.

2. In aceasta situatie salariata nu mai beneficiaza de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie), ar fi si in dezavantaj material.

3. Salariata face o cerere de prelungire a suspendarii CIM pentru a intra in CCC2.

4. Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu celelalte acte merge la Primarie pentru a solicita indemnizatie pentru CCC2.

5.- Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana intra in CCC2 mai primeste in plus 600 lei lunar.
- Pentru aceasta trebuie sa mearga la Primarie sa completeze o cerere in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere al ii-lea copil in timpul ccc1 giacris giacris Buna ziua, In cazul in care o persoana se afla in CCC pana in luna septembrie 2016, iar in august 2016 urmeaza sa nasca al -2-lea copil, trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cic crissa82 crissa82 Avem o angajata care se afla in cic pana la data de 10.04.2014. In data de 02.04.2014 a nascut cel de-al doilea copil. Cu ce data se face suspendarea. Mai ... (vezi toată discuția)
Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)