avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere de lunga durata in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere de lunga durata in Romania

Buna seara!!! Sunt ceteteana a Republicii Moldova casatorita cu cetatean roman si ma aflu pe teritoriul Romaniei cu viza...am depus actele pentru obtinerea permisului de sedere...nu am avut pina acuma permis de sedere in Romania. Am absolvit Universitatea de Medicina din Chisinau si vreau sa depun actele pentru rezidentiat in Bucuresti. La ministerul Sanatatii mi-au spus ca am nevoie de permis de sedere de lunga durata, pt 5 ani in Romania....permisul pentru care am depus actele acuma am inteles ca e doar pentru un an.... cum pot sa obtin permisul de lunga sedere si de ce acte am nevoie??? Multumesc pentru raspuns!!
Regula este ca prima oara se acorda permisul pentru o perioada de un an, nu stiu daca se fac exceptii.
Poate o audienta la seful Oficiului Roman de Imigrari de care apartineti v-ar ajuta daca ii explicati situatia insa daca sunteti casatoriti de curand ma indoiesc ca veti reusi sa luati ''din prima'' permis de sedere pentru 5 ani. La prima cerere se fac verificari pentru a se constata daca e vorba de o casatorie pe baza de sentimente si nu una de convenienta si abia la urmatoarele se acorda permis de sedere pe termen lung.
Actele pentru permisul pe termen de 5 ani sunt aceleasi pe care le-ati depus acum.
sunt un pic dezamagita.....:-((( oricum, multumesc mult pentru raspuns!!!
Raspunsul care conteaza este al celor de ORI, nu al meu. Eu v-am scris teorie.
Poate aveti putere de convingere si in cazul dvs. vor face o exceptie :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean roman Sanda79 Sanda79 Buna ziua! Sunt din R.Moldova (nu am cetatenie RO) si intentionez sa ma casatoresc cu un cetatean roman. Pana acum am circulat in Romania in baza pasaportului ... (vezi toată discuția)
Casatorie la ambasada republicii moldova cu cetatean roman olga1991 olga1991 Eu sunt moldoveanca si am hotarit cu prietenul , care este cetateal al Romani sa ne inscriem la Moldova. Ce acte are nevoie el pentru inregistrarea casatoriei ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean republica moldova gmggmg gmggmg Sunt cetatea Roman si as vrea sa ma casatoresc cu o cetateanca Republica Moldova. M-ar interesa actele necesare atit mie cit si persoanei din Moldova pentru ... (vezi toată discuția)