avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean roman

Buna ziua! Sunt din R.Moldova (nu am cetatenie RO) si intentionez sa ma casatoresc cu un cetatean roman. Pana acum am circulat in Romania in baza pasaportului biometric, care insa are restrictii legate de perioada de sedere (=un numar anumit de zile de sedere)
Intrebarea mea: in urma casatoriei mele cu un cetatean roman - care ar fi beneficiile legale: sederea in Romania, ce perioada? Nu gasesc info cu privire la posibilitatea obtinerii permisului de sedere in RO - care ar fi procedura in urma casatoriei...Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:59, 26 Octombrie 2014
Pentru permis de sedere depuneti la Biroul pentru imigrari de care apartineti urmatoarele documente:
[ link extern ]
In prima faza vi se va acorda, zic eu, pentru un an insa apoi aveti sanse sa obtineti pe perioada mai lunga - desigur, cu conditia sa fi incheiat o casatorie bazata pe sentimente, nu una de convenienta.
Bineinteles ca vorbesc despre o casatorie adevarata, bazata pe sentimente :)
Adeverinta medicala - eliberata in Romania sau Moldova?

Va multumesc pentru promptitudine!
Acum promptitudine, dupa 4 zile :)
Adeverinta de la medicul lui de familie, va poate da si dvs. Trebuie sa aiba mentiunea Se poate casatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere de lunga durata in romania Alesika Alesika Buna seara!!! Sunt ceteteana a Republicii Moldova casatorita cu cetatean roman si ma aflu pe teritoriul Romaniei cu viza...am depus actele pentru obtinerea ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman+cetatean non ue in afara ue AlexandruSandu AlexandruSandu Buna ziua, Am vazut ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa am unele neclaritati si cazul meu e un pic diferit. Eu sunt stabilit de 10 ani in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in romania Marian0189 Marian0189 Buna seara. ca sa trec direct la subiect. m-am logodit cu o fata din Filipine. si as vrea sa o aduc aici sa ne casatorim. cei de la ambasada nu m-au lamurit.. ... (vezi toată discuția)