avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in constatare drept de proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in constatare drept de proprietate teren

Parintii mei au cumparat o casa la tara in 1982 . In actul de vanzare-cumparare scrie ca : “ terenul aferent locuintei in supr 250mp trece in proprietatea statului conf. art 30 al. 2 din legea 58/1974, urmand a fi atribuit in folosinta dobanditorilor –terenul necesar – pe durata existentei constructiilor .” In realitate ei au cumparat in 1982 , de la vanzator o casa cu teren mult mai mare ( cca 2000 mp ), dar care am inteles ca la vremea respectiva nu era voie sa fie trecut in proprietate . Pana acum parintii mei, care sunt foarte in varsta nu au revendicat pamantul desi ei au stapanit neintrerupt acest teren ingradit (de 2000mp ) din 1982 si pana in prezent . Intentionam sa deschidem in instanta o actiune de constatare a dobandirii dreptului de proprietate . Ce ar trebui mentionat in aceasta actiune: sa apelam la uzucapiune, sau cum ar trebui sa procedam ? Ce acte ar trebui sa anexam ? Va multumesc anticipat ptr. rabdare si raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ChirucVeronica , utilizator 09:43, 12 Iulie 2013
Sau, ca alternativa, puteti solicita eliberarea Ordinului Prefectului pentru respectiva suprafata de teren...
In acest moment ptr o perioada este sistata posibilitatea prin Ordin al Prefectului datorita faptului ca urmeaza sa se inventarieze in toata tara terenurile .( Asa am fost informati de la Primarie cat si Notariat ) . Pana la finalizare inventariere nu se pot face intrari in posesie (primire cereri ) prin Ordin Prefect . Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobindirea proprietatii unui teren prin uzucapiune chiojdean chiojdean buna seara. parintii mei detin o proprietate cu o casa si 250 metri teren cu act de vinzare -cumparare din anul 1972 si cca 500 metri teren in folosinta din ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea razvan1990 razvan1990 Parinti mei au achizitionat acum 28 de ani un teren intravilan in suprafata de aproximativ 5000mp pe care era construita o casa si aproximativ 20000mp teren ... (vezi toată discuția)
Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)