avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

daca este cineva care ma poate lamuri in urmatoare privinta ; in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva in luna august 2008 si care ma obliga la plata unei sume plus dobanzile aferente , efectuez plata sumei baza si in plus o alta suma considerata de mine ca reprezentand dobanzile aferente in luna octombrie 2008 prin consemnarea la cec banc la dispozitia creditorului , primesc in luna februarie 2009 somatie de executare silta pe acceasi suma plus desigur dobanzile aferente pana la luna februarie??? unde am grasit sau ce ma sfatuiti sa fac ? mentionez ca am depus contestatie la executare dar oricum nu stiu cum pot fi somat in baza unei hotarari la care am efectuat plata (recipisa este consemnata la registru de valori din luna octombrie 2008 )
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 08:40, 13 Martie 2009
Trebuia sa procedati altfel. CUm l-ati instiintat pe creditor de depunerea sumei?A stiut si a refuzat sa primeasca?
Ar fi fost indicat sa-l notificati prin executor ca intentionati sa platiti si sa se prezinte pentru a ridica banii sau sa-i faceti oferta reala de plata cu toata procedura.

Veti face apararile prin contestatie dar ma gandesc ca vor sustine ca nu au fost notificati.

succes
av. Ileana Schwarz
in momentul in care am avut banii(in faza de recurs )am anuntat creditorul prin avocatul sau , inprima faza au acceptat primirea sumei dar adoua zi cand sa efectuez plata au refuzat pe motiv ca suplimenteaza suma , motiv pentru care am apelat la deschiderea contului la cec . de asemeni mentionez ca , creditorul cunoaste aceste aspecte fapt care reiese clar din adresa primita de la executor prin care sustine ca are cunostinta de recipisa dar in schimb nu poate sa ridice suma
Faceti urgent oferta reala de plata. Nu ati fost sfatuit foarte bine.
Vedeti art. 586 si urmat. Codul de procedura civila sau luati-va avocat.

succes
av. Ileana Schwarz
am fost la executorul judecatoresc mentionand ca am efectuat plata prin consemnare la cec . acesta a sustinut ca nu are cunostinta de efectuarea platii rugand a lasa o copie dupa recipisa si o copie dupa hotararea de la curtea de apel in care se specifica depunerea acestei recipise pentru a lua masurile legale.la doua saptamani dupa acest eveniment sustine executorul in scris la camera de consiliu ca nici macar nu m-am prezentat la dansa ca sa fac dovada unei plati totale sau partiale . am icercat si ieri sa discut cu dansa rezolvarea acestei probleme sustinand in continuare ca am recpisa inca din luna 10.2008 dar a considerat ca nu putem rezolva problema decat la contestatie intrucat banii nu sunt in contul cec recomandat de dansa .mentionez ca eu nu mai am cum sa scimb destinatia sumei consemnate la cec din moment ce este hotarare definitiva
"Definitiv si irevocabil", la recurs la TB, executare...proces cu asociatia de proprietari. Daca: decizia civila este nelegala (mi s-a respins o exceptie de neconstitutionalitate am facut contestatie in anulare pt. anularea deciziei pt. acest motiv) , am platit cam 1/2 din suma, trimitand la executor situatii contabile cu defalcarea debitului in: sume refuzate, sume achitate dar declarate neachitate, datorii ale asociatiei fata de mine, sume ce mi-au fost confiscate...as plati tot dar banii nu ii mai vad inapoi de la asociatie. Ce as putea comunica executorului: Sa tina banii in contul sau pana dupa ce...daca se admite trimiterea la CC si apoi se anuleaza dec, se reia procesul de la etapa la care era, sa fac o notificare, in ce sens? Ce solutie sa adopt, executorul deja a majorat cu 3 milioane suma, pana am inteles ca trebuie sa platesc chiar daca situatia este cum este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita la plata despagubiri maria1972 maria1972 Buna ziua, As avea nevoie de o parere pentru urmatoarea situatie: este vorba de un titlu executoriu in care se spune asa : "dnul ...este obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Plata sultei ContSters251156 ContSters251156 Vă rog frumos, cum se poate adresa o somație creditorului ? (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata consemnate la cec - recipisa refuzata catinf catinf Buna ziua, Am consemnat la CEC suma reprezentand cheltuieli judecata si am trimis recipisa in original celeilalte parti. Acesta a retrimis recipisa, spunand ... (vezi toată discuția)