avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Certificat de grefa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Certificat de grefa

sindicatul contra inspectoratul teritorial de munca Brasov avand ca obiec anularea ccm la nivel de scrl brasov inregistrat cu nr.....pq ani 2012-2014 si sa dispuna renegocierea unui nou contrac.
anuleaza inregistrarea contractului colectiv de munca cu nr.....efectuat de parata.cu recurs in 15 zile de la comunicare.pronuntata in sedinta publica din data de 29.10. 2012.sa eliberat ai servi la nevoie.
eu facusem la momentul respectiv un act catre societate,dar nu a fost luat in considerare,am mai facut su o cerere de urgentare acum vreo 4 luni,si nimic.
vreau sa stiu cu acest certificat de grefa o pot solicita si cum sa ma adresez ,cu multe multumiri ,avem mare nevoie de renegociere pt ca a fost facuta cu altcineva decat trebuia si siau marit doar sindicatul care a negociat si sefi salariile iar noi stam cu o zi pe luna in liber neplatit pe motiv ca nu sunt bani si mai sunt si alte probleme in ccm care incalca multe drepturi ale noastre. multumesc anticipat si aveti toata consideratia mea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 12 Iulie 2013
S-a judecat litigiul ?
da doar la tribunal,si am luat certificat de grefa pt ca inca nu sa redactat si se face aproape un an deand sa pronuntat instanta
c
In acest sens, anuntati ITM-ul specficanf in adresa ce solutie a dispus instanta de judecata. Apoi, adresati-va angajatorului invocand prevederile art.129 alin.4 din Legea nr.62/2011, si anume:
(4)În cazul în care angajatorul sau organizaţia patronală nu iniţiază negocierea, aceasta va începe la cererea scrisă a organizaţiei sindicale reprezentative sau a reprezentanţilor angajaţilor, în termen de cel mult 10 zile calendaristice de la comunicarea solicitării.

Art. 217 din Legea nr.62/2011:
(1)Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează astfel:
....
b)refuzul angajatorului de a începe negocierea contractului colectiv de muncă, cu amendă cuprinsă între 5.000 lei şi 10.000 lei;
.....
(2)Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către Inspecţia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la o sentinta civila ContSters271857 ContSters271857 anul trecut la unitatea unde lucrez sau facut negocieri colective,pe care eu leam contestat in instanta cu ITM la contegios si sa anulat incheierea CCM,si ... (vezi toată discuția)
Peste 18 angajati? monalisaalina monalisaalina Buna ziua, Va rog,ajutati-ma in urmatoarea situatie: o societate care are deja 18 angajati,ar dori angajarea altei persoane ,in aceasta situatie care vor fi ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)