Am de semnat un contract de inchiriere a unui spatiu comercial de la o intreprindere aflata in insolventa .La primul capitol al contractului,partile contractante apare si numele casei de insolventa dar ma nedumereste faptul ca la sfarsit la partea cu semnaturile apare numai patronul firmei si numele meu cel ce ia spatiul in chirie.Intrebarea mea este:nu era obligatoriu sa semneza si casa de insolventa ?
Eu am intrebat la firma si mi s-a raspuns ca cei de la casa de insolventa sunt in concediu si si-au dat acordul(verbal,scris...nu stiu)sa semneze numai patronul.Este valabil acest contract ,fara semnatura casei de insolventa?
Consider ca mai important decat semnatura administratorului judiciar este acordul data de creditorii societatii aflate in insolventa.
In cazul in care exista acest acord al creditorilor in sensul inchirierii spatiului, administratorul judiciar este "acoperit".
Puteti verifica pe portal instante TMB stadiul in care se afla dosarul de insolventa. Daca este in faliment, adica s-a dispus trecerea la faliment (indiferent de procedura) atunci contractul este obligatoriu de semnat si de lichidatorul judiciar.