avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba cu inscrisuri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba cu inscrisuri

se poate folosi o copie dupa interogatoriul unui pirit din alt dosar ca si proba ?
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 22:54, 12 Iulie 2013
De ce nu, stimat forumist?
daca folosesc acest inscris , copia dupa depozitia unui martor care a declarat ceva intr-un proces si care ar trebui sa declare exact acelasi lucru in alt procesc care are aceiasi reclamanti si piriti in cadrul altui proces civil la aceia si judecatorie , ma gindesc sa nu mai pun martorul pe drumuri . ce parere aveti ??
Stimat forumist,

Despre acest lucru nu am o părere prea bună. Din punctul meu de vedere, ar trebui să-l chemați ca martor, procesul fiind diferit. Dacă nu era diferit, ar fi fost litispendență, autoritate de lucru judecat...etc.

Nu în ultimul rând, ați deschis topicul exprimându-vă ,,copie dupa interogatoriul unui pirit,,.
Acum vorbiți despre ,, copia dupa depozitia unui martor,,.

Procesual este o mare diferență între părți și martori. Această calitate nu trebuie confundată, iar declarațiile acestora sunt, de asemeni, diferite ca probe: interogatoriul părții, față de declarația de martor.

Înițial, crezusem că doriți să vă puneți adversarul procesual într-o situație delicată, arătând instanței că într-un proces a afirmat ceva iar în actul, altceva. Acest lucru ar fi atras mari suspiciuni asupra credibilității părții. Mai mult, dacă era martor - nu parte - ar fi putut exista chiar premisele infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Dar, dacă doriți, pur și simplu, să nu se repeta o mărturie, mă tem că nu este posibil.

Cu stimă.

am inteles ok . am vrut sa nu l mai pun pe drumuri fiind un om in virsta . oricum si interogatoriul piritului ar fi fost folosit . spun ar fi fost , deoarece am fost sunat de catre pirit care mi-a cerut sa facem o intelegere notariala luni , cu care am si fost de acord . daca vine la notar , se incheie tot . vedem
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
prietenulomului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogatoriu defavorabil bartac bartac Salut toţi forumişti de pe acest site, este o treaba formidabilă şi vă mulţumesc pentru răspunsuri. Sunt reclamant intr-un proces, am interogato pe ... (vezi toată discuția)
Martor raducuf raducuf Exista riscul ca in cadrul unui proces pentru stabilire program vizitare minor, depozitia martorului, respectiv cumnatul meu (sotul surorii mele, care la ... (vezi toată discuția)
Evacuare - ordonanÞà preªedinÞialà dinamovid dinamovid speta: soţia şi soţul locuiesc în locuinţa proprietate a părinţilor soţiei. Pe rolul instanţei este dosar de divorţ, promovat la cererea ... (vezi toată discuția)