avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restantier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restantier

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca un restantier vrea sa-si plateasca restanta la cota de intretinere(are mai multe luni in urma neplatite la care bineinteles are penalizare!) si vrea sa achite doar restanta la cota de intretinere fara penalitatiu se poate?!
in ce conditii e posibil asa ceva?!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:42, 12 Iulie 2013
In general trebuie sa i se ia din "partial" si cote restante si penalizari, in ordinea vechimii.
Nu e corect sa ceara sa plateasca numai sumele care se penalizeaza, iar penalizarile (care nu se penalizeaza) sa ramana pentru o data incerta, adeseori sa treaca luni de zile.
Acum depinde si de cum e administratorul, dar normal la incasare, e cum v-am spus mai sus, conform NCC.
mai este in vigoare acea lege in care era scutit de plta penalitatilor?!daca n-are venituri, bineinteles!
Legea nr 175/2010,nu mai opereaza,a avut operabilitate strict 12 luni,respectiv pana in iulie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Calcul penalizari intretinere restanta verionx verionx Va rog sa ma ajutati sa aflu cum se calculeaza penalizarile la cotele de intretinere in urmatoarele situatii: 1. restantier care isi plateste partial cotele ... (vezi toată discuția)
Privind legea175/2010 SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Suntem o Asociatie de Proprietari cu 100 de apartamente in care 80% au un venit mai mic de 1000 ron/persoana si noi in acest moment avem sistata ... (vezi toată discuția)