avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... privind legea175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

privind legea175/2010

Buna ziua!

Suntem o Asociatie de Proprietari cu 100 de apartamente in care 80% au un venit mai mic de 1000 ron/persoana si noi in acest moment avem sistata apa calda si penalitati de 10000 ron la furnizor plus 30000 ron energia.
Penalitatile la furnizor se anuleaza daca achitam energia pana la 20.07.2011?
Un locatar daca depaseste cele 90 zile de neplata a cotei de intretinere se poate da in judecata fara penalitati ?

Multam!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:10, 11 August 2010
Cum scuteste furnizorul o asociatie de proprietari de penalizari nu putem sti pentru ca nu au aparut normele de aplicare.
Da, dupa 90 de zile de la neachitarea cotelor un proprietar poate fi dat in judecata, dar ca sa fie scutit de penalizari trebuie sa dovedeasca in proces ca are un venit mai mic de 1000 lei / persoana / luna si trebuie sa-si achite cotele in intervalul de 1 an de la aparitia legii.
Va rog sa imi raspundeti la un caz ipotetit referitor la aceste penalizari:

Daca un prop are restante, dupa 20+30 zile de la afisare i se percepe penalizare.
Luna urmatoare iar nu plateste si pe langa penalizarea la luna care i s-a aplicat penalizarea mai primeste penalizare si pentru urmatoarea luna neachitata si tot asa ....

Cand i se anuleaza penalizare, daca el dupa 6 luni ajunge la 0 cu TOATE restantele sau daca in termen de 12 luni plateste luna pentru care i s-a aplicat penalizarea ?
Aici vb de penalizarea impusa de asociatie, ce facem cu penalizarile impuse de furnizori, cf legii ele se distribuie proportional restantierilor, acele cum se anuleaza?
Daca un restantier plateste toate cotele, toata suma restanta sau partial din ea in decursul acestui an (cu conditia de venit maxim) este scutiti de penalizarile acestei sume achitate.
Inca o data, nu stim cum reactioneaza furnizorul, deci daca nu reactioneaza pozitiv, atunci penalizarile se platesc din fondul de penalizari in care s-au adunat bani de-a lungul timpului, daca el a fost corect gestionat, sau se incearca sa se mai poarte negocieri cu furnizorii....sau se distribuie penalizarile de la furnizori celorlalti restantieri.

Un singur lucru nu se face: Nu se pun locatarii bun-platnici sa plateasca aceste penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la penalizari kommy kommy Buna ziua. Acum cu noua lege se pare ca sunt fel si fel de pareri atat din partea celor care ar trebui sa stie cat si din partea celor care isi dau cu ... (vezi toată discuția)
Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 scutirea de penalitati elenadove elenadove buna ziua, are cineva informatii despre cum se aplica legea 175/2010 .avem un restantier la care am calculat penalizari pe care refuza sa le plateasca si ... (vezi toată discuția)