Ieri in data de 11.07.2013, am fost prins in localitatea Piatra Olt de apararul radar circuland cu viteza de 74 km/h. Am primit amenda de 320 Ron cu 160 platiti in 48h, iar astazi cand am fost sa platesc amenda, la o verificare mai atenta a procesului verbal, am constatat ca data trecuta pe procesul verbal cat si data la care politistul a constatat contraventia era 07.11.2013. In aceste conditii chiar nu o pot plati, si sa imi doresc asta. Ce ma sfatuiti sa fac? Am sanse sa mi se anuleze la tribunal? Care sunt pasii pt a contesta aceasta amenda? Va multumesc.
Politistul va putea demonstra data faptei daca faceti contestie. Daca nu aveti circumstante pentru a cere eventual inlocuirea cu un avertisment mai bine platiti jumatate.
Am incercat sa o platesc, iar cei de la taxe si impozite chiar m-au sfatuit sa o contest. Iar in cazul in care chiar doresc sa o platesc, sa revin in data de 07.11.2013. Mi se pare o mare aberatie.
Solcitati celor de la impozite o nota scrisa prin care sa confirme ca ati dorit sa achitati 1/2 din minimul amenzii in termen de 2 zile lucratoare de la comunicare dar v-au refuzat din cauza datei.
Daca contestati si pierdeti nu veti mai avea posibilitatea sa achitati 1/2 din minim si veti fi obligat sa achitati integral amenda.
In plus, acum plangerea se taxeaza cu 20 de lei in baza og80/2013.
Faceti contestatie in care specificati unde erati la data scrisa (gresit) de catre ag. constatator, bineinteles, ar fi bine sa si puteti dovedi asta, iar amenda va deveni nula din cauza faptului ca procesul verbal de constatare este completat eronat (ex. data savarsirii contraventiei).
Data scrisa de agenti este 07.11.2013!! Adica peste 4 luni! Oricum luni dimineata voi merge la taxe si impozite pt a-mi da in scris ca nu pot accepta plata amenzii.