avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda auto

buna ziua,daca am timis prin posta o plangere impotriva unui p-v,dar nestiind de taxa de timbru,nu am platit-o,mi se accepta plangerea si ulterior o platesc sau nu?multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:14, 12 Iulie 2013
buna ziua,
am primit o instiintare de la politia locala pentru oprire in loc nepermis, adevarul este ca am oprit pt 5 min in loc nepermis, iar pe insiintare spune ca fapta mea constituie contraventie conform art.53 din H.C.L nr.33/2011 "Art.53. Oprirea autovehiculelor pe zone verzi, terenuri destinate spaţiului verde sau în alte locuri decât cele special amenajate se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei."
Chiar nu vreau sa platesc 200 de lei pt 5 min mai ales ca pe strada aceea stau masini oprite la greu doar ca eu am fost ghinionista sa fiu "prinsa" pt 5 minute .
Va rog sa imi spuneti daca pot cumva sa contest aceasta contraventie venita de la politia locala si nu rutiera. Eu nu am semnat nimic ci mi-a lasat pe parbriz o instiintare ca in termen de 5 zile trebuie sa ma prezint cu datele din actul de identitate.
va rog mult un raspuns
multumesc!
@nicole
Politia locala are autoritatea si competenta sa constate si sa incheie PV contraventie la legea circulatiei pe drumurile publice
Daca apreciati ca detineti motive temeinice,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia locala imi cere datele conducatorului auto pt amenda mihai1985d mihai1985d Buna ziua, Am gasit azi in parbriz, o \"instiintare\" din partea Politiei locale Sect 4, in care mi se cere sa furnizez datele soferului. Stiu ca a aparut ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei andrei3ioanes andrei3ioanes 26.07.2013 Ma intorc din concediu,unul destul de reusit:P, ca sa constat o scrisoare de la politia locala. In ea...proces verbal de constatare a ... (vezi toată discuția)
Contraventie - parcare pe trotuar Nightmareo6 Nightmareo6 Buna ziua , Am si eu o problema , astazi in Cluj Napoca am intrat pana la banca sa rezolv ceva si din lipsa unui loc de parcare , am parcat pe trotuar ... (vezi toată discuția)