Este posibil sa fie impozitata tolerarea in spatiu ca fiind cedare a folosintei bunurilor? Nu e vorba de realizarea a nici unui venit din partea celui care tolereaza in spatiu, e doar o relatie socru/ginere, socrul care-si tolereaza ginerele in spatiu, fara nici o obligatie materiala (oficiala sau neoficiala) din partea ginerelui. Singura declaratie de tolerare in spatiu a fost data de catre socru la organul de evidenta a persoanei in momentul cind ginerele si-a mutat adresa de domiciliu la adresa socrului, respectiv in 2003, iar in aceasta luna socrul a primit somatie + titlu executoriu pentru totalul sumelor din anii trecuti din 2003 si pina azi.
Va multumesc!
impozit pt. luare in gazda , inca cred ca nu s-a abrobat, dar , cum se face ca administratia financiara cere aceste sume , ma mir sa le treaca lor asa prin minte sa va puna la plata fara dovezi , sau trebuie sa rasturnati dovezile lor daca le au si sa vedeti ce este, poate o instanta de judecata care este neutra , nici de partea dv. nici de cealata parte va putea analiza mai bine cauza , si sa vada ce este drept si ce este nedrept , sau o instanta arbitrara depinde cum vreti sa cercetati cazul sau chiar sa va impacati , , , , ati putea sa-mi dati de stire prin intermediul forumului ce se va alege de aceasta cauza , caci eu am in plan sa devin magistrat si mi se pare curios sa fie asemenea lucruri care dupa cate cred par ''ciudate'', multumesc pt. intelegere
Si daca un concubin il tolereaza in spatiu pe celalalt ...se cheama ca e cu ..."plata in natura" ?
Si cum se evalueaza asta? Cu expertiza? Cu ...cercetare la fata locului?? :rofl: Tinem contabilitate in partida simpla? :tooth: La rubrica "felul operatiei" am mai scrie, ce-am mai scrie, dar ma tem ca am avea un dubiu cu alegerea rubricii "incasari" sau "plati" din registrul jurnal.
Hai sa fim seriosi!
Atata timp cat in legislatia civila este reglementat contractul de comodat, esentialmente GRATUIT, inseamna ca nu orice remitere de catre proprietar (si nu numai) a folosintei unui imobil este aducatoare de venit.
Este limpede ca nu se realizeaza nici un venit, nici macar neoficial, cu toate astea 'finantistii' au gasit de cuviinta sa taxeze tolerarea in spatiu.
Revin de indata ce voi avea informatii noi de la finantisti, eventual modul de calcul al sumei si temeiul legal.
Multumiri!