avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau ca asociatia(de locatari) sa-si faca corect ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau ca asociatia(de locatari) sa-si faca corect treaba!Ajutati-ma!

Acest site e de mare ajutor,mai ales ptr. oameni comuni,ca si mine.Eu am o mare problema cu asociatia si datorita sfatului unui domn avocat,am obtinut o copie de la o institutie.In acel act am vazut ca asociatia si-a dat acordul pt. deschiderea unui punct de lucru,spatiu comercial,aflat din pacate chiar sub mine.Pe la mine nu a trecut nimeni sa ma intrebe si desi seful asociatiei ma cunoaste personal(a fost de 2-3 ori,in umila mea locuinta,in control)si-a pus semnatura si si-a dat acordul desi eu care sunt chiar deasupra nu figurez acolo,dar au semnat vecini care stau la etajul 2,3 si 4.Vreau sa-i dau in judecata,vreau sa fie trasi la raspundere,daca tot isi iau un ban pt. ceea ce fac ,nu ar trebui sa fie corecti?Daca eu tac si le merge,vor continua,nu?Facand abstractie de faptul ca ma cunoaste personal,nu trebuia sa faca o verificare inainte de a semna?
Pe acel act obtinut de la o institutie apare numai semnatura de aprobare a asociatiei, de unde stiti ca vecinii de la etajele superioare au fost de acord si au semanat ceva ?.
Vreau sa-i dau in judecata,vreau sa fie trasi la raspundere,daca tot isi iau un ban pt. ceea ce fac ,nu ar trebui sa fie corecti?


Incercati sa dati in judecata pe cei care au dat aprobarea sa se deschida acel spatiu daca doriti, dar ce vina au cei de la asociatie?
Formularul de aprobare nu specifica ordinea in care se cer aprobarile, cei care doresc deschiderea unui punct de lucru trebuie sa obtina niste aprobari si sunt trecute asociatia si locuri punctate pentru vecini, daca cel care doreste deschiderea punctului de lucru vine prima data la asociatie si dupa aceia la vecini asta este.
Vina este a celui care deschide punctul de lucru si a celor care dau aprobarile fara sa verifice daca proprietarii direct invecinati au fost de acord, trebuiau sa mearga pe teren sa verifice daca semnaturile sunt reale sau au semnat cei care doresc sa deschida punctul de lucru.
Stimate domn ,,pescar" acel act se numeste :,,ACCEPTUL PROPRIETARILOR/TITULARILOR DE CONTRACTE DE INCHIRIERE DIN LOCUINTELE INVECINATE",apoi apare:1-pe plan orizontal,apoi 2-pe plan vertical,unde se semneaza cineva de la scara cealaltaplus de la etajele 2,3 si 4,de la mine.Am avut un soc,sunt oameni pe care eu i-am ajutat cu bani,etc...
In asociatia noastra sunt multe spatii comerciale la demisol, parter si mezanin, spatii comerciale prin destinatie. Acestea, in timp, au fost vandute de la o firma la alta, au fost inchiriate la unii, apoi la altii, inclusiv inchiriate unor institutii de stat.
Niciodata nu a solicitat vreun reprezentant (proprietar, chirias, utilizator...) al acestor spatii acordul asociatiei de proprietari cand au modificat obiectul de activitate, proprietarul, chiriasul...
Pentru apartamente situatia este diferita. De exemplu, cei care vor sa-si stabileasca sediul social in apartament, trebuie sa prezinte la Registrul cometului acceptul asociatiei. Pe acel formular trebuie sa-si dea acordul proprietarii direct afectati (sus, jos, stanga, dreapta) si asociatia de proprietari (presedinte, administrator).
In aceste situatii l-am trimis pe cel interesat sa obtina semnaturile vecinilor direct afectati, precizandu-i exact numele lor si numarul apartamentelor. Apoi asociatia si-a dat acordul prin semnatura presedintelui si administratorului.
Dar in doua cazuri am incalcat regula. Si va explic de ce.
Dupa cautarea vecinilor cateva zile, cel interesat a venit la asociatie explicand ca nu gaseste unul sau doi dintre vecinii-proprietari afectati... Nu avea cum sa-i gaseasca pentru ca unul avea apartamentul incuiat, omul plecat din tara si vine odata pe an in concediu si-atunci poate fi gasit. Altul locuieste de 7 ani in alt oras, aici avand chiriasi de tot atatia ani. Asa ca asociatia (presedinte si administrator) au semnat chiar daca lipsea semnatura unuia sau a doi proprietari direct afectati. Este adevarat ca nu am avut niciodata reclamatii pe aceasta tema din partea celor care nu au semnat.

Acum, in situatia dumneavoastra, la parter este o proprietate cu destinatia initiala de spatiu comercial sau apartament de locuit?
Daca ar fi venit la dumneavoastra, asa cum a fost la ceilalti proprietari, ati fi fost de acord, ati fi semnat?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
Adriantot, moderator
Niciodata nu a solicitat vreun reprezentant (proprietar, chirias, utilizator...) al acestor spatii acordul asociatiei de proprietari cand au modificat obiectul de activitate, proprietarul, chiriasul...

Cred ca depinde de oras, noi avem 3 spatii si de cate ori au schimbat chiriasii au venit la asociatie si la vecinii de la etajul 1 si au cerut aprobare.

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscatorie parter steldana steldana Locuiesc la parterul unui bloc la care s-a desfiintat asociatia de proprietari acum un an de zile. Spatiul unde asociatia isi desfasura activitatea era o fosta ... (vezi toată discuția)
Ce fapta savarseste presedintele asociatiei de proprietari ? fldan fldan Mi-am stabilit sediul profesional al cabinetului de avocat in apartamentul in care locuiesc. Evident ca desfasor activitate si primesc clientela. Problema ... (vezi toată discuția)
Acord vecini constructie balcon parte ndan57 ndan57 Buna seara, un proprietar de la parter doreste sa-si construiasca un balcon. a luat toate toate aprobarile de la primarie, inspectoratul in constructii etc. nu ... (vezi toată discuția)