avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbru judiciar (\\"imprimat\\") in noile taxe de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbru judiciar ("imprimat") in noile taxe de timbru

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti si mie daca in noua lege a taxelor de timbru este prevazut timbrul judiciar (imprimatul acela cu valoare modica pe care trebuie sa il lingem si sa il lipim nu stiu unde).
La o cautare rapida nu l-am mai gasit in lege.

Daca mai exista, pentru o actiune in contencios, de anulare act administrativ, ce valoare trebuie sa aiba?

Va multumesc.
p.s. Sper din suflet sa imi spuneti ca nu mai exista, ca o fi fost inclus in taxa propriu-zisa... mi se pare o povara birocratica grea si inutila.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:01, 12 Iulie 2013
Ordonanţa de urgenţă nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru

Art. 58. - La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se abrogă:
a) Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 din 29 iulie 1997, cu modificările şi completările ulterioare;
b) Ordonanţa Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 201 din 30 august 1995, aprobată cu modificări prin Legea nr. 106/1995, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai existã timbrul judiciar? marianmarinescu99 marianmarinescu99 Va rog sa-mi precizati daca dupa intrarea in vigoare a O.U.G. nr. 80/2013 mai exista TIMBRU JUDICIAR? Intreb pentru ca nicaieri an OUG nr. 80/2013 nu se fece ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta Cimss Cimss Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru legalizarea unei sentinte cu mentiunea definitiva si irevocabila taxele au ramas aceleasi, si anume taxa judiciara de 4 ... (vezi toată discuția)
Cum se taxeaza o cerere în 2014 pentru legalizarea unei hotãrâri judecãtoreºti? muraruelena muraruelena In anul 2013, pt. eliberarea unei hotarari judecatoresti se atasa la o Cerere: 1 TJ= 0,15 lei si 1 TJT = 2 lei. Am auzit ca se taxeaza: doar cu TJT = 5 ... (vezi toată discuția)