Stiind ca sunt 30 de zile pentru depunerea actelor pentru acordarea somajului si a primi indemnizatia incepand cu data incetarii dosarului, am depus dosarul pe data de 11 iunie , mie fiindu-mi incheiat contractul pe 28 mai.Azi am primit decizia si carnetul de somaj si indemnizatia incepe cu data de 11 iunie.Am intrebat-o pe doamna de la somaj si mi-a spus ca nu mai e valabila perioada de 30 de zile de cand s-a schimbat legea.Am cautat pe net dar nu am gasit.Va rog sa-mi spuneti daca e corect sau sa fac contestatie.
Va multumesc
2. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca s-a mai modificat intre timp iar art.38(2) si 38(3) au fost modificate de OUG 17/2011:
Art. 38.
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordã persoanelor prevãzute la art. 17, la cerere, dupã caz, de la data:
a) încetãrii raporturilor de muncã;
...
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.
Va rog ajutati-ma!
adrianbiti
In baza prevederilor art.61 lit.c,am fost concediat.Incepand cu data de 07.01.2009,am incetat activitatea.Doresc sa inaintez dosar de somaj?Exista un termen ... (vezi toată discuția)