In 1997 am cumparat un pamant pe baza de zdelca pentar ca proprietarul nu avea titlu de proprietate, zdelca afost cu martori.Intre timp in anul 2002 am divortat si in urma partajului nu s-a putut include in masa de partaj terenul deoarece era pe zdelca. Intre timp eu am facut actele dupa ce s-a terminat partajul, iar acum fostul sot ma da in judecata pentru ca am facut actele pe acel teren. Ce imi poate cere, terenul sau suma de bani de pe zdelca care o aveam, actualizata, sau ce pretentii ar putea avea?
Am platit atunci 1800 ron(18.000.000 lei vechi), cat ar reprezenta aceasta suma in anul 2009?
Numai suma de bani v-o poate cere ingtrucit terenul nu era in masa bunurilor comune partajabile. Ca sa aflati valoarea actualizata trebuie sa va adresati directiei judetene de statistica
Nu are cu ce dovedi ca a contribuit ca nu avea un loc de munca, plus de asta pe zdelca am fost trecuta numai eu. In cazul acesta poate avea in continuare pretentii?
Hotararea de partaj specifica ca poate cere ulterior perfectarii actului clarificarea situatie, nu stiu in ce sens, sa vrea pamantul sau ca si creanta, stiu ca zdelca nu este un act in circuitul juridic, dar totusi in hotarare este specificat acest lucru, iar el s-a interesat la fostul proprietar si astept in orice moment sa primesc instiintare ca sunt data in judecata.
Partaj
dodorel62
Am partajul facut intre mine si foasta sotie . Am facut memoriu la judecatorie referitor la bunurile pe care eu si foasta sotie le-am facut impreuna si au ... (vezi toată discuția)